Nyhetsarkiv 2010

Tre Örebrolag i fotbollstopp

2010-12-20

Örebro universitet hade väldiga framgångar när student-SM i inomhusfotboll avgjordes i Göteborg första helgen i december. Pars FC med hemvist framförallt på Handelshögskolan tog hem SM-segern. I finalen besegrades ett annat Örebrolag, Ålands lås och dessutom kom laget Kreute bitte på tredje plats.

Den öppna herrklassen dominerades alltså totalt av lag från Örebro och dessutom kom GIH Örebro trea i den öppna mixade klassen.

– Det var en fantastisk seger, säger Deniz Muharemi. Vårt segerrecept var 80 procent fotboll, 90 procent vilja och 100 procent kamratskap.

Finalmatchen mot Ålands lås blev högdramatisk. Pars hamnade i underläge med 0-1, men kunde både kvittera och ta ledningen efter mål av Rami Öztürk och Anton Eliasson. Ålands lås lyckades dock kvittera och finalen såg ut att gå mot straffar, men i sista minuten lyckades Viktor Mejmans slå in segerbollen.

Laget som vann SM-guld

Pars FC segrande lag i student-SM. Övre raden från vänster: Daniel Lundmark, Anton Eliasson, Sebastian Nyberg och Ata Pirmoradi. Nedre raden från vänster: Rami Oeztuerk, Jimmy Hansson, Simon Sjölund, Viktor Mejman. Liggande: Daniel Beck.

En utförlig berättelse om Pars FC:s fotbollsäventyr finns på:

SM-guld i fotboll

Text: Lars Westberg