Aktuellt från NCFF

Det behövs fler Superhjältar!

2012-05-07

Kanske är du redan en Superhjälte i smyg? Alla har vi dolda krafter och resurser. Man kan säga att alla har superkrafter, på sitt sätt. Nu har du chansen att visa vad du går för! Var med och fixa bättre hälsa och säkrare skolvägar och inte minst… rädda planeten Jorden!

Gå och cykla till skolan 2012 är en nationell utmaning som vänder sig till Sveriges alla elever i år F-6. Den pågår under september och oktober månad. Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt. Bakom initiativet står NCFF som arrangerar utmaningen tillsammans med Svensk Cykling.

Den skola som gör flest antal resor till fots, cykel eller reser kollektivt, i förhållande till totalt antal deltagare på skolan, vinner 15 000 kronor. Alla som deltar har chans att vinna utlottningspriser. Totalt tävlas det om mer än 40 000 kronor.

Gå och cykla till skolan blir också en del av "Ett friskare Sverige"som äger rum vecka 42, 15–21 oktober 2012. Statens folkhälsoinstitut samordnar, på uppdrag av regeringen, en uppmärksammhetsvecka kring vikten av goda matvanor och fysisk aktivitet över hela landet.

Deltagande i Gå och cykla till skolan kan även anmälas som en aktivitet under uppmärksamhetsveckan. Besök Ett friskare Sveriges hemsida www.ettfriskaresverige.nu för mer information.

Uppdaterad: 2012-05-14

Sidansvarig: Camilla Bergholm