Nyheter

Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

  • 2014-07-21

    Frågvishet lönar sig

    De båda nyexaminerade studenterna Niklas Salmin och Andreas Lovén vid Restaurang- och hotell högskolan Örebro universitet ser kostnadskontroll och djupgående analyser som ledord för att restaurangbranschen skall kunna tjäna pengar. Om detta handlade deras examenarbete om som även uppmärksammats i Dagens industri. Läs mer Läs mer
  • 2014-07-16

    Barn äter för lite frukt och grönt

    Endast en fjärdedel av svenska barn äter tillräckligt med frukt och grönsaker. Det visar en studie gjord av forskare vid Örebro universitet och Karolinska institutet. I den EU-finansierade studien, Pro Greens, ingår tio europeiska länder som alla visar liknande resultat. Dessa publiceras i Public Health Nutrition i dag. Läs mer
  • 2014-06-17

    Hög kvalitet för Restaurang- och hotellhögskolan

    Universitetskanslersämbetet (UK-Ämbetet) ger utbildningarna vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan omdömet "hög kvalitet". Omdömet gäller kandidatexamen i huvudområdet måltidskunskap och värdskap. Läs mer
  • 2014-06-11

    Scandic Hotels stipendium 2014

    Kajsa F Hennerstedt har tilldelats Scandic Hotels stipendium 2014. Läs mer. Läs mer
  • 2014-06-09

    Örjan Kleins stipendiefond 2014

    Studenterna från programmet Kulinarisk kock & måltidskreatör 180hp. Sara Thörnlund Persson, Nicolina... Läs mer
  • 2014-06-09

    Gjutjärnspriset 2014

    Sara Thörnlund Persson, vinnare av det nyinrättade Gjutjärnspriset Läs mer Läs mer
  • 2014-06-09

    Examensreportage i NA

    Här kan du läsa ett reportage om examen på Restaurang- och Hotellhögskolan som NA gjort. Läs mer. Läs mer
  • 2014-05-07

    Vad är en bra gris enligt kocken och bonden?

    Vad är en bra gris enligt kocken och bonden? Läs mer
  • 2014-04-11

    Studieresa till Valrhona och Sicoly i Frankrike med Werners Gourmetservice

    Examensstudenter vid programmet Kulinarisk kock & måltidskreatör, var den 6 – 9 april på studieresa till olika livsmedelsproducenter i Rhônedalen. Examensarbetena görs i samarbete mellan Werners Gourmetservice och Restaurang- och hotellhögskolan där årets examensarbeten fokuserar på sensorisk kvalité gällande smak och konsistens och att belysa processen bakom den hantverksmässiga skickligheten och matlagningskemi. Läs mer Läs mer
  • 2014-04-01

    Sommelierfreestyle 2014

    Grattis till Åsa Sjölander, andra från vänster och Martin Erdes längst till vänster, till tredje respektive fjärde plats i Svenska Sommelierföreningens innovativa tävling för nybörjare "SommelierFreestyle2014" Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-28

Sidansvarig: Dennis Iso-Salo