Nyheter

Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

  • Annika Grälls
    Annika Grälls
    2016-01-26

    Printad mat av insektsmjöl kan bli Örebrobidrag till hållbar utveckling

    Gräshoppor, honungsbin och mjölbaggar är möjlig mat för oss i Sverige i framtiden. Nu är det klart med en förstudie till projektet Måltidslaboratoriet, som har syftet att reda ut om Örebro universitet ska vara en del i den omställning som måste till för att föda en växande världsbefolkning. Läs mer
  • 2016-01-25

    Universitetet öppnar igen

    Under söndagskvällen blev Örebro universitet kontaktade av polisen med anledning av ett hot som riktats mot... Läs mer
  • Cecilia Magnusson Sporre
    Cecilia Magnusson Sporre
    2015-11-24

    Mycket mer än goda kockar krävs för att tillreda dagens måltider

    Det serveras tre miljoner måltider varje dag i offentlig sektor, i skolor, i omsorgen och i vården. Måltiderna är ingen enkel utspisning utan en komplex verksamhet med många yrken inblandade. Det visar Cecilia Magnusson Sporre i sin avhandling i måltidskunskap vid Örebro universitet. Läs mer
  • 2015-11-03

    Henrik Fredriksson delad trea i Årets servitör

    Henrik Fredriksson slutade på en delad tredjeplats i tävlingen Årets servitör som 2 november hade semifinal och final på Cirkus i Stockholm. Henrik är 22 år, från Skövde, och studerar till sommelier och måltidskreatör vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet. Så här sa han inför tävlingen: Läs mer
  • 2015-10-27

    Spikning av doktorsavhandling

    Spikning av doktorsavhandling Läs mer
  • 2015-10-23

    Hanne Bergh fick stipendium från Jonas Nordéns minnesfond

    Hanne Bergh, studerande vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har tilldelats 15 000 kronor ur Jonas Nordéns Minnesfond. Läs mer
  • 2015-09-14

    Måltid och media.

    I ett samarbete mellan måltidskunskap och medie- och kommunikationsvetenskap vid Örebro universitet och forskare från Storbritannien och Slovenien möttes projektdeltagarna under två dagar, den 10 och 11 september – först i Grythyttan och sedan i Örebro. Läs mer
  • 2015-08-20

    Åsa kan bli Sveriges bästa kvinnliga sommelière

    Nu är de tre finalisterna klara för finalen i Lily Bollinger Award den 7 september. Läs mer
  • 2015-03-12

    Scandics resestipendium

    Scandic hotels utlysning av stipendiet "Hotellprogrammets bästa student 2015" Läs mer
  • 2015-03-10

    Licentiatuppsats

    Lotte Wellton lägger fram sin licentaituppsats vid ett seminariumpå Restaurang- och hotellhögskolan, campus... Läs mer

Uppdaterad: 2014-09-16

Sidansvarig: webbsupport