Nyheter

Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

  • 2014-10-21

    Studenter bidrog till nya måltidsdrycker

    Studenter vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet, har bidragit till Icas... Läs mer
  • 2014-10-17

    Föreläsare från RHS på konferensdag om innovation och forskning i upplevelseindustrin

    Onsdagen den 19 november föresläser Åsa Öström, Lars Eriksson, Anders Johansson och Richard Tellström från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet på konferensdagen Framgångsrik i upplevelseindustrin Läs mer
  • 2014-10-16

    Mat ibland bättre medicin än läkemedel

    En god måltid och musik kan göra stor skillnad för hälsan, inte minst för äldre människor. Det goda livet var temat när Vårdforskningens dag arrangerades för tredje gången i Örebro i dag. Läs mer
  • 2014-09-30

    Studenter har gjort kokbok för Rosa bandet.

    Fredagen den 26 september var det releaseparty för Rosa Kokboken i Göteborg. Läs mer
  • 2014-09-16

    Vi gratulerar vår restaurangentreprenör

    Nerikes Allahanda berömmer restaurangen i Måltidens Hus Läs mer
  • 2014-09-16

    Besöksnäring, upplevelser och alumner i fokus.

    Besöksnäring, upplevelser och alumner var starttemat för introduktionen till delkursen Hospitaltiy - hotell och restaurangbranschen, en kurs för alla nya studenter på RHS. Läs mer
  • 2014-09-15

    Sensoriska bedömningar på traditionella arter och raser

    Under perioden 1 augusti 2014 tom 31 december 2014 kommer RHS att genomföra ett projekt finansierat av Jordbruksverket. Läs mer
  • 2014-09-08

    Mat är mycket mer än mat

    Mat är mycket mer än mat. Det framgick med tydlighet under ett symposium i slutet av augusti vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet. Läs mer
  • 2014-08-27

    Mischa Billing ny jurymedlem i Sveriges Mästerkock

    Mischa Billing, lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, blir ny jurymedlem... Läs mer
  • 2014-07-21

    Frågvishet lönar sig

    De båda nyexaminerade studenterna Niklas Salmin och Andreas Lovén vid Restaurang- och hotell högskolan Örebro universitet ser kostnadskontroll och djupgående analyser som ledord för att restaurangbranschen skall kunna tjäna pengar. Om detta handlade deras examenarbete om som även uppmärksammats i Dagens industri. Läs mer Läs mer

Uppdaterad: 2014-09-16

Sidansvarig: Dennis Iso-Salo