Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

Carola Magnusson undervisar måltidsekologstudenter

2012-05-16

Ekoköks tema med en av Sveriges mest kända kockar är på dagens schema för studenterna i åk 2 på Måltidsekolog-programmet. Carola Magnusson är på plats och undervisar i kursen Den medvetna måltiden. Maten som lagas under dagen är med inspiration från Sri Lanka.

Studenterna ställer tre frågor till Carola:

1. Vad är det viktigaste för att uppnå en bra kvalitet på skolmåltider?
Genuinitet och engagemang i matlagningen samt ärlighet mot gästen, dvs ett transparent och ärligt kök.

2. Är det någon skillnad att laga mat till skolmåltider kontra din verksamhet Matmecka?
Nej, personaltätheten är densamma och det är restauranggäster på båda ställena. En skillnad ligger dock i att på Matmecka lägger vi upp maten på tallriken för gästen, men i skolmatsalen är det självtag.

3. Får vi jobb hos dig?
Ni är varmt välkomna att söka! Om jag skulle starta en verksamhet där ni alla skulle "få lön" ser jag hur många möjligheter som helst. Det finns ett stort behov ute i samhället av människor med den kunskapen ni är på väg att få. Avsluta er utbildning, klara av alla era kurser. Jag tror det är en riskfri utbildning!

Uppdaterad: 2014-09-16

Sidansvarig: Helene Gustafsson