Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

Branschanknytning i kursen Estetisk gestaltning

2012-05-15

Kan kunskap om och i estetisk gestaltning användas som verktyg i hotell- och restaurangbranschen? Detta var temat för dagen när restaurang- och hotellrepresentanter och en industridesigner var på plats som gästföreläsare i kursen Estetisk gestaltning.

Från vänster: Magnus Johansson f.d. student, Lotta Norström delägare i Lux och Bar och Eat i Stockholm samt f.d. student, Anders Johansson ägare till Hospitality Visions och f.d. vd på Nordic Light, Stockholm, Bengt Brümmer industridesigner samt f.d. stud

Gästföreläsarna delade med sig av sina kunskaper och berättade om hur de arbetar med estetik och estetisk gestaltning. Frågor som diskuterades och reflekterades kring under dagen var:
- Kan medvetet arbete med estetiska värden ge konkurrensfördelar och på vilket sätt?
- Hur blir man en bra beställare av tjänster som innehåller estetiska värden?

Kunskaper i dagens tema är av betydelse när man skapar koncept för gästupplevelser. Begrepp som Storytelling och upplevelse är flitigt förekommande i besöksnäringen.

Kursen Estetisk gestaltning ingår som programkurs för samtliga programstudenter åk 1 på Restaurang- och hotellhögskolan.

Uppdaterad: 2014-09-16

Sidansvarig: Helene Gustafsson