Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

Grythyttestudent tog hem segern i första upplagan av Robert Modavi Diploma

2011-11-30

Miguel Cruz Liljegren blev segrare då Bibendum arrangerade första upplagan av Robert Mondavi Diploma på Clarion Sign i Stockholm den 25 november.

Studenter från Sveriges mest framträdande vinutbildningar var inbjudna att tävla i Robert Mondavi Diploma. Det var den första upplagan av denna studentnischade sommeliertävling med fokus på Kalifornien, dess vinregioner och med fördjupningsdel i Robert Modavis liv och gärningar. Robert Mondavi är ikonklassad inom amerikansk vinnäring och mannen som satt Kalifornien på kartan som vinregion för alltid.

Totalt tävlade 9 studenter varav Miguel Cruz Liljegren, Johan Gråberg och Hans Olov Engström var de studenter som deltog i tävlingen från Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet. Alla tre är tredjeårsstudenter på Sommelier- och måltidskreatörsprogrammet.

Miguel gick vidare till final och framstod slutligen som tävlingens segrare. Förutom segerns sötma, en Magnum av prestigevinet 2006 Cabernet Sauvignon Reserve från Robert Mondavis Winery så vann Miguel en 4-dagarsresa till Napa Valley med utbildning inom vinodling och vinframställning vid To Kalon Education Program.

Uppdaterad: 2014-09-16

Sidansvarig: webbsupport