Nyheter - Restaurang- och hotellhögskolan

Utbildning lönar sig!

2011-05-31

Samtliga avgångsstudenter på Hotell- och värdskapsprogrammet vid Restaurang- och hotellhögskolan, Grythytte Akademi har fått anställning innan examina.

Ronja McMullenNAMN: Ronja McMullen
Var har du fått anställning och vad skall du jobba med?
- Jag har fått jobb på Scandics Revenue Management avdelning i Stockholm och skall jobba med just Revenue  Management.
Hur fick du jobbet?
- Tackvare att Grythytte Akademi och Scandic samarbetar så har vi studenter fåt möjlighet att träffabl.a. Scandics HR chef. Med det gavs jag helt enkelt möjlighet att presentera mig själv vid olika tillfällen och det är jag jätteglad för idag!
Tror du att din 3-åriga filosofie kandidat utbildning bidrog till att du fick jobbet och på vilket vis tror du att du kommer att få användning av dina kunskaper?
- Jag tror att utbildningen var en stor anledning till att jag fick mitt jobb. Men även att jag via samarbetet mellan Grythytte Akademi och Scandic fått möjlighet att delta som student på Scandics Revenue Management dagar. Jag lärde mig massor under dessa dagar och fick även chansen att visa mitt stora intresse för just Revenue Management.
Just nu ser jag framemot att redan veckan efter vår ”avslutning ” få börja jobba och lära mig Revenue Management i praktiken, det skall bli så kul!

NAMN: Kristian AzouriKristian Azouri
Var har du fått anställning och vad skall du jobba med?
Jag har fått jobb på kryssningsfartyget, Royal Carribien Cruiselines och skall där jobba som bartender med inventeringsansvar.
Hur fick du jobbet?
-Jag hittade annonsen via Platsbanken och skickade min ansökan.
-Att jag hade en 3årig universitetsutbildning inom Hospitality i ”bakfickan” bedömdes som ett ”trumfkort”. Min utbildning i kombination med att jag har ganska mycket arbetslivserfarenhet för mina 23 år, ja det ihopslaget med min personlighet var det som företaget sa avgjorde att jag fick jobbet.
Nu känns det bara så "rätt" att få jobba på ett kryssningsfartyg och se ”världen”. Hårt jobb med tolvtimmarspass är det, det lockar och är en utmaning att klara av!

NAMN: Patrik GidmoPatrik Gidmo
Var har du fått anställning och vad skall du jobba med?
-Victoria Tower, Scandic, ett alldeles nytt hotell om öppnar till hösten i Stockholm. Där har jag fått en tjänst som; Assistant Housekeeping manager.
Hur fick du jobbet?
-Via kontakt med Scandic på en Rekryteringsdag på Campus Grythyttan.
-Att jag snart har en filosofie kandidatexamen med den breda inriktning som vi har i vårt Hotell- och värdskapsprogram ansågs passande, men jag har även hunnit jobba en del innan min utbildning samt under tiden och detta vägdes också in tror jag.
Nu skall det bli intressant att komma ut och få jobba i den ”verkliga” hotelldriften. Jag tror det blir perfekt med att starta just som Assistant Housekeeping manager för den avdelningen har många moment som jag är intresserad av; personal, organisation, logistik, ekonomi m.m. Sist men inte minst, om ett hotellet inte är rent så är det en av de faktorer som gästerna kritiserar ”hårdast” och vem har råd att ha en missnöjd gäst…

Uppdaterad: 2011-06-23

Sidansvarig: Hans Lundholm