Anders Flodin

Anders Flodin
Tjänstetitel: Universitetslektor
Organisation: Musikhögskolan
E-post: This is an email address
Telefon: 019-303842
Rumsnummer: M158

Anders Flodin är lektor vid Örebro universitet och undervisar sedan 1996 i musikteori och komposition. Han har också undervisat vid bland annat Lithuanian University of Educational Sciences i Vilnius, Høgskolen i Bergen, Academy of Performing Arts i Bratislava och Norges Musikkøgskole.

Flodin har tilldelats bland annat Carin Malmlöf-Forsslings Pris, Kungl. Musikaliska akademiens stipendium för högre musikutbildning samt stipendier från Svenska institutet.

Anders Flodin är sedan 1995 medlem i Föreningen Svenska Tonsättare.

Undervisning

Anders Flodin har undervisat och varit ansvarig för ett flertal program och kurser vid Örebro universitet. Han har också initierat de sommarkurser i komposition som har skett i samarbete med Kammarmusikfestivalen i Båstad och den kompositionskurs med inriktning mot musikdramatik som skett i samarbete med Opera på Skäret.

Uppdrag

Mellan åren 1998-2000 deltog Anders Flodin i Läromedelsframställning IMUS, Interaktiv Musikundervisning i Skolan, som var ett samarbetsprojekt mellan Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Stockholms musikkonservatorium, Solna Kulturskola och Musikhögskolan i Örebro vid Örebro universitet.

Samarbeten

Under 2015 deltar Flodin i Ex-it som är ett samarbetsprojekt mellan Høgskolen i Bergen, Lithuanian University of Educational Sciences i Vilnius och Musikhögskolan i Örebro vid Örebro universitet. Projektet syftar till att undersöka vad som sker i mötet mellan ny teknologi och komposition.

Uppdaterad: 2015-03-15

Sidansvarig: Anders Flodin