Campus

Örebro universitet har ett unikt campus. Från Entréhuset och Långhuset till Musikhögskolan, Biblioteket och Kårhuset sträcker sig en röd tråd av spännande arkitektur och en lika levande som inspirerande miljö. Här finns allt samlat med sköna grönområden för studier och ledig tid. Man måste ha sett det för att förstå.

Idrott på campus

Universitetsområdet erbjuder suveräna möjligheter till att utöva olika sporter. Här finns löparbana, fotbollsplaner, basketplaner, tennisbanor, sporthallar och ett toppmodernt gym. Här erbjuds ett välfyllt träningsschema med 70 pass i veckan med bland annat step, zumba, team cycling, yoga och bollsporter. Örebro universitets idrottsförening har även en upplevelsesektion som anordnar en mängd olika aktiviteter såsom paddling, långfärdsskridskor mm.

Till Örebro universitets idrottsförening

Örebro Studentkår och föreningar

På campusområdet har du nära till studenternas egna träffpunkt, Kårhuset. Här finns en restaurang, pub och klubb.

Till Örebro studentkårs webbsida

Som student vid Örebro universitet finns det ett 20-tal föreningar som du kan välja att vara med i. Några exempel på dessa är Studentspexet, Studentorkestern Schwamparna, Idrottsföreningen ÖUIF och många fler. Du kan också vara med och skapa studenttidningen Lösnummer eller engagera dig i Kåren och dess olika sektioner och tillsammans med andra jobba för att förbättra det som du tycker skall förbättras.

Till Lösnummer - Örebrostudenternas tidning (fungerar bäst i Firefox)

Till Örebrospexets webbsida

Till studentorkesterns webbsida

Sveriges bästa introduktion!

På Örebro universitet startar vi terminen med ett späckat schema fullt av bra och roliga aktivteter. De är till för att du ska komma in i studielivet så snabbt som möjligt.

Läs mer om introduktionen

Uppdaterad: 2013-02-25

Sidansvarig: Anna Asplund