Plugga utomlands

Upptäck världen via Örebro universitet!

Som student vid Örebro universitet ligger världen öppen för dig. Använd en eller två av dina terminer till att åka utomlands och plugga, göra praktik/verksamhetsförlagd utbildning eller ex-jobb eller samla material till din uppsats. Du kommer inte att ångra dig!

Utbytesstudier

Hur går ett seminarium till i Frankrike? Hur skriver man PM i Japan? Vill du veta mer? Åk som utbytesstudent till något av våra 150 avtalsuniversitet! Fördelarna är många. Du betalar ingen terminsavgift och får tillgodoräkna dig studierna i din examen och på så sätt förlänger du inte din studietid. Åker du inom Europa kan du dessutom få stipendium  !

Praktik/verksamhetsförlagd utbildning och ex-jobb

När det är dags att omsätta dina teoretiska kunskaper från universitetsstudierna i praktik så kan du göra din praktik/verksamhetsförlagda utbildning eller ditt ex-jobb utomlands. Gör du praktik/verksamhetsförlagd utbildning eller ex-jobb inom Europa eller inom en internationell organisation har du dessutom chans att få stipendium!

Minor Field Studies (MFS)

Lockar det dig att skriva din uppsats på kandidat-, magister-, eller masternivå om utvecklingsländer? Möjligheten finns att åka till landet ifråga och samla material till uppsatsen och dessutom få ett stipendium.

Läs mer under länkarna i vänstermenyn!

Uppdaterad: 2015-08-18

Sidansvarig: Pia Bro-Nygårdhs