Barnrättsspelet

Barnrättsakademin har under tre år arbetat fram ett internetbaserad Barnrättsspel. Detta arbete har skett i samarbete med föreningsaktiva ungdomar samt gymnasieelever. Projektet som finansierats av Allmänna Arvsfonden är nu avslutat men spelet med handledning finns kvar och erbjuds nu utan kostnad till intresserade. Spelet vänder sig till ungdomar mellan 13-18 år. Spelet är planerat för ca 20 timmars utbildning och kan med fördel användas i skolan, i en förening eller studieförbund.

Barnrättsspelet är ett sätt för barn och unga att lära sig om sina rättigheter. Genom kunskap kan unga påverka sin situation, göra skillnad i sitt eget liv och sin omgivning. Barn och unga ska också veta att de har rätt till skydd och omsorg av vuxna. Materialet är framtaget av ungdomar för ungdomar - i dialog med vuxna.

Berätta gärna för oss hur ni använt spelet med handledning och vad ni tyckte om materialet?

OBS! För att spela enstaka bana finns ett lösenord - Barnkonventionen

Eva Segerström
Tel: 019-30 30 17, 070-686 30 17
E-post: This is an email address