Välkommen till Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan
Vi erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och den senaste forskningen inom området.
Restaurang- och hotellhögskolan i media
Nyheter
-
Presentationen får fler att välja vegetarisk mat
Pannbiff med lök och potatis är en svensk klassiker, men utan pannbiffen blir det inte mycket kvar av måltiden. Ansung Kim forskar vid Örebro universitet om hur kött kan ersättas i måltider.
-
Här presenterar studenter nya maträtter till Örebro läns kulturella kraftfält
Tomat i olika skepnad, rökt vilthjärta och kåldolme på savoykål var några av smakerna som fick representera det kulturella kraftfältet Frövi när studenter tog fram nya rätter till de kulturella kraftfälten på landsbygden.
-
En burgare blev studenternas favorit under Vegetarian Burger Week
Fyra vegetariska burgare, över 700 lunchgäster och en tydlig vinnare. Under Vegetarian Burger Week undersökte forskaren Iuri Baptista, i samarbete med Kårhusrestaurangen, vad som får studenter att välja – och uppskatta – växtbaserad mat.
Kalendarium på Restaurang- och hotellhögskolan
09 Dec
-
Rethinking Culinary Education: Innovative perspective on culinary craft education, creativity and sustainability
09 december 2025 13:00 – 15:00 Gastronomiska Teatern, Måltidens Hus Öppet för alla
Join us for an inspiring seminar. -
Julmingel i Grythyttan
09 december 2025 17:00 – 19:00 Öppet för alla
Varmt välkommen när Restaurang- och hotellhögskolan bjuder in till Julmingel i Måltidens Hus. I traditionell anda bildar vi oss först genom en föreläsning och avslutar med mingel och tjuvsmakning av julen.



