Fulltext

Att en text finns tillgänglig som fulltext i en databas innebär att du kan läsa hela texten, ofta i form av en pdf-fil.

Biblioteket har ett länkningssystem som ger dig tillgång till fulltexter eller vidaresökning. Detta sker via en sida som kommer fram när du klickat på ikonen Ikon Check for full text eller en länk med texten "Check for full text" i den databas du söker i.

Tjänsten kräver att du befinner dig inom Örebro universitets nätverk, t.ex. via proxyserver.

Leta på färre ställen - hitta mer

Om du söker i en referensdatabas som t.ex. Sociological Abstracts, finns möjlighet att få upp fulltexter i andra databaser som Örebro universitetsbibliotek har licensrättigheter till. Det innebär att du slipper leta i andra databaser efter tidskrifter och artiklar du funnit referenser till.

Uppdaterad: 2015-06-05

Sidansvarig: Annette Johansson