Söka tidskrifter, artiklar och dagstidningar

  • Vilka tidskrifter finns på biblioteket?

Om du vet namnet på en tidskrift kontrollerar du i tidskriftsförteckningen om biblioteket prenumererar på den. Sök fram tidskriften. Klicka på tidskriftens namn och följ länken till fulltext (tidskriften finns i elektronisk form) eller till bibliotekets katalog (tidskriften finns i tryckt form). De tryckta tidskrifterna hittar du på plan 1 i biblioteket.

  • Hur gör jag för att leta efter artiklar ur tidskrifter?

De artiklar som biblioteket har i elektronisk form (fulltext) kan sökas i Elin@Örebro. Välj lämpliga sökord på engelska. Elin@Örebro innehåller artiklar ur tidskrifter inom alla ämnesområden.

Om du vill söka efter artiklar ur tidskrifter, oavsett om de är i elektronisk eller tryckt form, söker du i någon av bibliotekets databaser. För de flesta ämnen finns det en ämnesguide som ger förslag på lämpliga databaser.

Sfx-ikonNär du hittar en intressant referens i en databas, följ sfx-länken för att kontrollera om biblioteket prenumererar på tidskriften i tryckt eller elektronisk form.

  • Hittar man tidskriftsartiklar i bibliotekets katalog?

Nej.

  • Hur gör jag för att leta efter artiklar ur dagstidningar?

Referenser till artiklar, och i vissa fall hela artikeln, ur ett urval av svenska dagstidningar finns i databasen Artikelsök.

Större delen av  innehållet i ett urval av svenska dagstidningar finns i databaserna Mediearkivet och Presstext, startår ca 1990.  

  • Vilka dagstidningar finns på biblioteket?

Se bibliotekets förteckning över dagstidningar.

  • Kan jag få tag på artiklar som ingår i en tidskrift som biblioteket inte prenumererar på?

Ja, biblioteket beställer mot en avgift kopior på artikeln. Gör en fjärrlånebeställning.

Uppdaterad: 2010-06-01

Sidansvarig: webbsupport