Läs till Civilingenjör

Banner med texten Bakom framgång finns en och en annan motgång. Ansök senast den 16 april.

Få vågar prata om det. Det där med att misslyckas. Det vill vi ändra på. Att hantera motgångar är nämligen ett viktigt steg på vägen för att bli en bra civilingenjör. Därför låter vi några ingenjörer avslöja motgångarna bakom sina framgångar.

Nu vet jag vad kill your darlings innebär

Nathalie Ek är Software Engineer på den omtalade spelstudion Dice som ligger bakom succéer som Star Wars Battlefront och Battlefield. Under utbildningen gick hon från att misslyckas med mattetentor till att få högsta betyg i matematik.

Failure tells you as much as success

Achim Lilienthal är professor i datavetenskap hos oss och med i teamet bakom Gasbot, vår robot med eget luktsinne som upptäcker gasläckor i tid. Tack vare att de lekte i ett experiment med denna robot lever den nu vidare och utvecklas.

Om inte någon hade saboterat mitt bilbygge hade jag inte blivit ingenjör

Ester Zsido läste till ingenjör hos oss efter att hennes bilbygge blev saboterat. Genom att kombinera teoretiska kunskaper från utbildningen med sitt mål att bygga drömbilen kunde hon bygga upp bilen från grunden igen.

Idag hade jag inte lagt ner tjänsten, vi hade en bättre affärsmodell

Paulina Modlitba Söderlund är civilingenjören som satt uppe på nätter och tog fram en helt ny digital tjänst. Tyvärr hann Pinterest före med samma idé. Paulina hade missat att göra en omvärldsanalys.

Smarta robotar och maskiner förändrar samhället mer och mer

– Om du är intresserad av hitta nya, innovativa sätt att använda teknik i samhället, då rekommenderar jag dig att söka till Datateknik.

En utbildning som ger kompetens för framtidens problemlösning

– Industriell ekonomi öppnar upp för många olika roller på företag och förbereder dig för att lösa viktiga, framtida uppgifter inom till exempel miljö- och energiområdet.