Måltidsekologiskt forum

Foto: Camilla Adolfsson
Måltidsekologiskt forum – forskning & utbildning för goda och säkra måltider inom planetens gränser
Måltidsekologiskt forum:
- är initiativtagare och motor för det treåriga kandidatprogrammet i Måltidsekologi
- utvecklar och driver forskningsprojekt i anknytning till ämnet
- har ett brett nätverk med aktörer inom livsmedels och måltidsområdet.
Vision
Måltidsekologiskt forum är ett samarbete mellan forskningscentrum Människa-Teknik-Miljö, vid Institutionen för naturvetenskap och teknik, och Restaurang och hotellhögskolan, Grythytte Akademi vid Örebro universitet. Syftet med detta samarbete är att skapa en mång- och tvärvetenskaplig forskningsplattform för att öka kunskapen om ekologisk hållbar matproduktion som blir måltider som är goda, hälsosamma och säkra. I detta forum bedrivs samarbete mellan forskning, utbildning och näringsliv inom måltidsbranschen i utformning av produktionssystem samt i studier och utveckling av måltider, maträtter och menyer.