Forskningscentrum Människa-Teknik-Miljö (MTM)

Måltidsekologiskt forum

Kock som lägger upp mat.

Foto: Camilla Adolfsson

Måltidsekologiskt forum – forskning & utbildning för goda och säkra måltider inom planetens gränser

Måltidsekologiskt forum:

  • är initiativtagare och motor för det treåriga kandidatprogrammet i Måltidsekologi
  • utvecklar och driver forskningsprojekt i anknytning till ämnet
  • har ett brett nätverk med aktörer inom livsmedels och måltidsområdet.

Vision

Måltidsekologiskt forum är ett samarbete mellan forskningscentrum Människa-Teknik-Miljö, vid Institutionen för naturvetenskap och teknik, och Restaurang och hotellhögskolan, Grythytte Akademi vid Örebro universitet. Syftet med detta samarbete är att skapa en mång- och tvärvetenskaplig forskningsplattform för att öka kunskapen om ekologisk hållbar matproduktion som blir måltider som är goda, hälsosamma och säkra. I detta forum bedrivs samarbete mellan forskning, utbildning och näringsliv inom måltidsbranschen i utformning av produktionssystem samt i studier och utveckling av måltider, maträtter och menyer.