Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

This page in English

Forskningsmiljö

FAMN - Barnet, familjen, vården och samhället

FAMN är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö som fokuserar på familjen, där barnet utgör centrum (även om det inte alltid blir ett barn) och som i sin tur omgärdas av och samspelar med vårdens och samhällets resurser. Forskningen i FAMN bedrivs inom följande forskargrupper:

Miljöuppgifter

Kontaktperson

Mats Eriksson

Vetenskapsområden

  • Medicin

Målet med forskningen i FAMN är att familjen ska kunna uppnå ett gott liv, med känsla av sammanhang och livskvalité under hela livscykeln.

Familjekonstellationerna i dagens samhälle ser olika ut och förändras under livet; barnet och familjen genomgår olika faser av hälsa och ohälsa där de har olika behov av stöd och insatser. FAMN studerar detta, från försöken att bli gravid till när tonåringen ska träda in i vuxenlivet.

Forskarna i FAMN har olika perspektiv, kompetens och ämnesområden runt graviditet, barn och familj. Förutom den forskning som bedrivs är vi engagerade i utbildning på alla nivåer och i att arbeta för att bästa möjliga kunskap ska implementeras. Det sker i samverkan med vården, samhället och de grupper vår forskning handlar om.

Forskningsprojekt