Bevaka tidskrifter inom ditt ämnesområde

Kollage med olika enheter som visar BrowZine-tjänsten.

Med nya tjänsten BrowZine kan du enkelt bläddra och upptäcka tidskrifter som är relevanta för din forskning och undervisning.

- Det här är ett bra sätt för dig som lärare och forskare att bevaka vad som sker inom ditt ämnesområde, oavsett hur ofta du gör det, säger Märta Sjöblom, bibliotekarie med inriktning elektroniska resurser vid Örebro universitetsbibliotek.

Tjänsten finns som webbsida och app. Om du skapar ett BrowZine-konto kan du spara artiklar till ditt personliga bibliotek och lägga bevakningar på tidskrifter.

- Det personliga biblioteket av sparade artiklar följer med till alla enheter du loggar in på, och artiklarna kan enkelt föras över till referenshanteringsprogram som Endnote, säger Märta Sjöblom.