This page in English

Fredspristagaren Denis Mukwege mötte forskare i Örebro

Hösten 2019 besökte fredspristagaren och läkaren Denis Mukwege Örebro i samband med Mänskliga Rättighetsdagarna och Fredsveckan i Örebro. Här kan du se en film om hans besök i Örebro.

Denis Mukwege höll en offentlig föreläsning på Örebro universitet under en förmiddag, där även Sofia Strid, docent i genusvetenskap och Rúna í Baianstovu, lektor i socialt arbete, medverkade. Temat för dagen var hedersvåld, våldsregimer och sexualiserat våld som vapen i krig och konflikter.

– Det är ära att han är hos just oss och diskuterar de här frågorna. Det är många av våra forskare som berör de ämnen som han också berör, säger Anna-Karin Andershed, prorektor vid Örebro universitet.

Filmen har producerats av Sparky Films AB i samarbete med Örebro Convention Bureau, Region Örebro län och Örebro universitet.