Johan Schnürer i Almedalen

Johan Schnürer i Almedalen

Johan Schnürer började som ny rektor för Örebro universitet i fredags och är nu i Almedalen för att delta i ett antal paneler och debatter och för att bevaka universitetssektorn.

Är du ute som lärare eller gästforskare, på konferens eller på andra uppdrag - hör av dig till oss på This is an email address

”Att vara här i Almedalen är ett unikt tillfälle att möta människor som betyder något för sektorn och som det skulle tagit månader att boka upp i kalendern annars.

Här finns en unikt öppen atmosfär, där människor möts på ett mer avspänt och kreativ sätt än till vardags. Man möter folk från alla håll i samhället – från politiken, näringslivet och akademien och jag tror det betyder mycket att de flesta av mötena sker utomhus i ett vackert sommar-Visby.

Jag har varit på seminarier om allt ifrån livsmedelsindustri till migration och säkerhetspolitik. Dessutom fick jag tillfälle att bjuda in den brittiske ambassadören till Örebro universitet i höst, för att diskutera hur Brexit kan komma att påverka vår internationaliseringsstrategi och vårt samarbete med brittiska universitet.

Nyss deltog jag i en paneldebatt om styrningen av våra lärosäten och i ett seminarium, arrangerat av vårt innovationskontor Fyrklövern, om inkubatorernas roll för utveckling av innovativa idéer från akademien.

Ja, det är värt besväret att ta sig omkring bland folkmassan här och möta de jag jobbar med idag och många kompisar från förr!”