Institutionen för Humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

Examenshögtid

Lördag 9 februari 2019

HumUS har arrangerat två examenshögtider och nu har planeringen för den tredje påbörjats. För att göra högtiden ännu festligare kommer den framöver att äga rum i samband med universitetets årshögtid i början av februari. Nästa examenshögtid går av stapeln den 9 februari 2019.

Vid högtiden håller bland annat insitutionens prefekt tal till examinanderna och delar ut ett examensminne. Det bjuds även på finstämd musik, cider och snittar. Högtiden ger också examinanderna möjlighet att återse och säga adjö till studiekamrater.

  


Om examenshögtiden

Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap skickar årligen ut en inbjudan till de som fått sin examen utfärdad under det föregångna kalenderåret.

HumUS vill med denna examenshögtid tacka för att man valt att studera hos oss samt uppmärksamma våra examinander och deras hårda arbete som tagit dem till sin examen.

Examenshögtiden går i samma anda som den akademiska årshögtiden, då professorer installeras och doktorer och gästdoktorer promoveras, en stark tradition vid europeiska lärosäten med rötter ända från medeltiden. 

Du ansöker om examen via Studentforum eller genom att skicka en ansökan till examenshandläggarna.