This page in English

Handelshögskolan vid Örebro universitet

Ranking

Times Higher Education

Den internationella rankingen Times Higher Education World University Rankings listar världens bästa universitet baserat på bland annat utbildning, forskning, internationalisering och rykte.

Örebro universitet rankade som topp 400 av alla universitet i världen när Times Higher Education gjorde sin ranking för 2016/2017. När de rankar de bästa lärosätena som är under 50 år kommer Örebro universitet på en imponerande 63:e plats. Vilka andra som är rankade kan man hitta här.

Eduniversal

Eduniveral är ett erkänt rankinginstitut som årligen rankar världens 1000 bästa Handelshögskolor i ett försök att ge studenter ett verktyg för att jämföra ekonomiutbildningar världen över. De kriterier som används är bland annat vilka utbildningar som lärosätet ger, graden av internationalisering, genomförda ackrediteringar och lärosätets position på andra rankinglistor.

När Eduniversal gjorde sin ranking under hösten 2016 rankades Handelshögskolan vid Örebro universitet för första gången som en av de 1000 bästa av totalt 14 000 handelshögskolor i världen. Vilka andra som är rankade och mer information kan man hitta här.

URANK

URANK är en svensk ranking som ser bland annat ser till söktryck, lärartäthet, antagningsbetyg och internationalisering. I deras ranking av ekonomiutbildningar hamnar Handelshögskolan vid Örebro universitet på en nionde plats av totalt 24 rankade ekonomiutbildningar. Örebro universitet i sin helhet hamnar på plats 12 av totalt 29 rankade lärosäten.