Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete

CROSSING BORDERS: Könsbaserat våld i politik och praktik

28 november 2019 09:00 – 15:30 Konsertsalen, Musikhögskolan, Örebro universitet

Våldshubben vid Örebro universitet och Region Örebro bjuder in till en konferens om gränsöverskridande betydelser av kön och våld i politik och praktik, med fokus på våld och utsatthet där korsandet av internationella politiska och statliga gränser är särskilt relevant.

En man och en kvinnas skugga på en gata.Dagen består av föreläsningar, diskussion och debatt. Konferensen samlar forskare, tjänstemän, experter och aktivister i regionen. Traditionella, men korta, föreläsningar varvas med möjligheter till snabba frågor och inlägg, där konferensens deltagare kan ställa frågor till experter som presenterar olika ämnen under dagen. Inbjuda talare är bland andra Monica Burman, professor i rättsvetenskap vid Umeå universitet, som talar om våldsutsatta kvinnor utan uppehållstillstånd, samt ytterligare experter från verksamheter runt om i landet.

Program och anmälan

Fullständigt program finns på: www.oru.se/valdshubben

Välkommen med din anmälan senast den 22 november.

Till anmälan: www.oru.se/valdshubben

Våldshubben vid Örebro universitet - en plattform för samverkan, utbildning och kritiska studier av våld och samhälle.

Lägg till i din kalender