Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete

Våld och utsatthet i kriser

26 november 2020 09:00 – 13:00 Hörsal L3, Långhuset

Välkommen till Örebro universitets årliga konferens om våld. Årets konferenstema är våld och utsatthet i tider av kris, med fokus på ökad utsatthet för könsbaserat våld.

Kriser, oavsett om de är ekologiska, ekonomiska eller humanitära, ger upphov till såväl nya former som ökade nivåer av våld. Årets konferens utforskar dessa former och ökade utsatthet i krisens spår. Konferensen sätter samverkan mellan forskning och praktik i fokus och består av en forskarstafett med de senaste forskningsresultaten; frukost och lunch ingår. Konferensen avslutas med en plenumdiskussion mellan forskare och praktiker.

Konferensprogram hittar du via nedanstående länk där du också kan göra din anmälan till konferensen: www.oru.se/valdskonferensen

Konferensen är kostnadsfri. Registreringen öppnar kl. 08.30. Vi bjuder på frukost och lunch. Med anledning av Covid-19 är antalet deltagare begränsat till 40. Först till kvarn gäller.

Kontakt: This is an email address