Örebro medicinhistoriska sällskap

Kirurgins utveckling till universitetsklinik i Örebro

10 november 2021 17:30 — 11 november 2021 18:30 Hörsal1, Campus USÖ

Ingmar Näslund, docent vid Örebro universitet, Lars-Göran Larsson, överläkare Mora lasarett/USÖ och Göran Wallin, adjungerad professor vid Örebro universitet ger oss en exposé över kirurgklinikens resa från en lasarettsklinik till en universitetsklinik med högklassig kirurgi och forskning.

Kirurgin vid Örebro lasarett intog tidigt en särställning i svensk kirurgisk utveckling och har bidragit till den kliniska träningen för flera framstående kirurger genom tiderna. Forskningen har också haft en framträdande roll vilken intensifierades när Högskolan i Örebro blev universitet och den medicinska fakulteten utvecklades.

Örebro MedicinHistoriska Sällskap (ÖMHS) arrangerar denna föreläsning. Fritt inträde.