Institutionen för naturvetenskap och teknik

Utbildning i Additive Manufacturing Design

03 maj 2017 — 04 mars 2017 TTC/Campus Alfred Nobel, Gammelbackavägen 4B, Karlskoga

I ett samarbete mellan forskare från Örebro universitet och industriföretag i Karlskoga erbjuds en utbildning inom AM-design området. Utbildningen riktar sig till dig som är konstruktör, materialare och/eller har ett generellt intresse för AM-design och vill lära dig mer om ämnet.

Additive Manufacturing (AM), ett annat begrepp för 3D-printing, har funnits i 20 år. Huvudsakligen har 3D-printing tidigare använts för att skriva ut 3-dimensionella plast prototyper. Idag skrivs produkter ut direkt i metall. Den moderna tillverkningsmetoden öppnar upp för nya formspråk och nya optimeringsmöjligheter.

Under dagarna ges en introduktion i AM och kunskap om när metoden är att föredra framför traditionella tillverkningsmetoder. Utbildningen inkluderar föreläsningar gällande materialegenskaper, hållfasthet och materialkvalitet för AM. Genom workshops i grundläggande konstruktionsregler och genomgång av beredningsprocesser, byggriktningar/stödstrukturer får du insikt i hur konstruktionsprocesser behöver förändras i och med den nya tekniken. Under dagarna kommer du att konstruera om geometrier, för att de ska bli mer producerbara med hjälp av AM. Geometrierna kan du ta med själv annars används material förberett av utbildningen. De skrivs sedan ut.

Besök på Lasertech ingår i utbildningen och med deras spetskompetens inom AM-design ger det en ytterligare inblick i området.

Kostnad: 19 500 kr per person, priset inkluderar utöver utbildningen fika och lunch båda dagarna samt middag den 3/5.
Anmälan: This is an email address, senast 24 april 2017

Läs mer om utbildningen.

Lägg till i din kalender