This page in English

Institutionen för naturvetenskap och teknik

Answer set programming, 3 hp

Örebro University is offering an introduction course in Answer Set Programming (ASP). The course will address the major principles in logic and constraint programming. The main focus of the course is on Stable Model or Answer Set semantics. This course will also focus on formalizing and solving various problems within a declarative paradigm.

Answer Set Programming

After completing the course, the student will be able to apply a suitable symbolic reasoning method based on answer set solvers to solve a problem within an intelligent system. The course is part of the education initiative Smarter at Örebro University.

Mer information om kursen publiceras inom kort.

Kursen är utformad som en distanskurs med ett fåtal obligatoriska träffar i klassrum. Den består av en serie internetbaserade föreläsningar, gruppdiskussioner, obligatoriska självstudier med övningar samt presentationer på seminarier och en case-baserad inlärningsuppgift.

• Första träffen (officiell start) : 10 september 2019, kl 09.00-12.00.
  • Uppföljningsträff: 10 oktober 2019, kl 09.00-12.00.
  • Sista träffen (kursavslutning): 20 november 2019, kl 09.00-12.00.

Observera att kursen ges på engelska.

Uppdragsutbildningen riktar sig till yrkesverksamma med en examen på grundnivå om 180 högskolepoäng, med datavetenskap/datateknik som huvudområde, alternativt examen på grundnivå om 180 högskolepoäng i datateknik/datavetenskap/systemvetenskap (som innehåller programmering). Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6.

Kursen är gratis.

Kursplan publiceras inom kort.

Anmälan är för närvarande stängd.

Ansvarig för profilområde Artificiell intelligens

Johan Axelsson

Tjänstetitel: Koordinator mot uppdragsutbildning Organisation: Kommunikation och samverkan

Profilsida: Johan Axelsson