Restaurang- och hotellhögskolan

Julmingel, Hjortron & timjan

09 december 2019 17:30 Måltidens Hus

Susanne Jonsson i ett kök.

Susanne Jonsson föreläsare på årets julmingel.

Frilansande radioprogramledaren, kocken, konditorn, och tv-matlagaren med passion för glödande eld med en panna kokkaffe, kaffeost och torrkött kommer till Grythyttan.

Den 9 december bjuder Restaurang- och hotellhögskolan in Susanne Jonsson som föreläsare till årets julmingel. Lyssna till Susannes föreläsning i Gastronomiska Teatern och delta efteråt vid mingel och tjuvsmakning av julen i biblioteket i Måltidens Hus.

Susanne Jonsson är kock, konditor och fil. mag. i gastronomi från Umeå Universitet.

Hon varvar sin tid med matlagning i TV, programleder Meny Norrlandsresan i P1 och blandade frilansuppdrag. Kreativitet är en röd tråd, alltid fast förankrad med ena benet i den norrländska naturen där energin fylls på. Susannes påbrå från samisk, svensk och amerikansk familj grundar allt hon gör i ett multikulturellt perspektiv.

Fritiden spenderar hon i sin folkabuss Hjördis från 1971, på en SUP-bräda i något paddelvatten eller vid en glödande eld med en panna kokkaffe, kaffeost & torrkött.

Mat problematiseras ofta, men möjligheterna med mat är ännu större och det är dags att ta tillbaka kraften och glädjen som konsumenter, på ett hållbart sätt. 

Anmäl dig här!

 

 

Lägg till i din kalender