Restaurang- och hotellhögskolan

Julmingel, Hjortron & timjan

09 december 2019 17:30 Måltidens Hus

Susanne Jonsson i ett kök.

Susanne Jonsson föreläsare på årets julmingel.

Frilansande radioprogramledaren, kocken, konditorn, och tv-matlagaren med passion för glödande eld med en panna kokkaffe, kaffeost och torrkött kommer till Grythyttan.

Den 9 december bjuder Restaurang- och hotellhögskolan in Susanne Jonsson som föreläsare till årets julmingel. Lyssna till Susannes föreläsning i Gastronomiska Teatern och delta efteråt vid mingel och tjuvsmakning av julen i biblioteket i Måltidens Hus.

Susanne Jonsson är kock, konditor och fil. mag. i gastronomi från Umeå Universitet.

Hon varvar sin tid med matlagning i TV, programleder Meny Norrlandsresan i P1 och blandade frilansuppdrag. Kreativitet är en röd tråd, alltid fast förankrad med ena benet i den norrländska naturen där energin fylls på. Susannes påbrå från samisk, svensk och amerikansk familj grundar allt hon gör i ett multikulturellt perspektiv.

Fritiden spenderar hon i sin folkabuss Hjördis från 1971, på en SUP-bräda i något paddelvatten eller vid en glödande eld med en panna kokkaffe, kaffeost & torrkött.

Mat problematiseras ofta, men möjligheterna med mat är ännu större och det är dags att ta tillbaka kraften och glädjen som konsumenter, på ett hållbart sätt. 

Anmälan är stängd