Restaurang- och hotellhögskolan

Julmingel 2021 - Nya villkor för gastronomin

06 december 2021 18:00 – 20:00 Gastronomiska Teatern, Måltidens Hus

Två laxar med tomteluvor på sina huvuden.

Restaurang- och hotellhögskolan bjuder in till det årliga julminglet i Måltidens Hus. I traditionell anda bildar vi oss genom en föreläsning i Gastronomiska Teatern och avslutar med mingel och "tjuvsmakning" av julen.

Julen närmar sig och för många är laxen en av höjdpunkterna. Professor Anders Kiessling djupdyker i forskningen om hållbart odlad laxfisk. Utgångspunkt är projektet "Fem ton grön fisk i disk" där gastronomisk forskning sker mellan Sveriges lantbruksuniversitet, Axfoundation och Restaurang- och hotellhögskolan.

Förhoppningen är att vi simmar vidare mot miljövänlig mat med högsta gastronomiska kvalitet. Universitetsadjunkt Johan Swahn är vår ciceron för kvällen - i diskussionen om värdet och betydelsen av hållbart odlad laxfisk. Efter föreläsningen är det självklart dax för lax! Vi bjuder in till mingel där Restaurang- och hotellhögskolans lärare och studenter sätter laxen och julens smaker i fokus. Begränsat antal platser!

Anmälan

Anmälan görs här och det är först till kvarn gäller. Vid eventuella nya restriktioner kommer vi att följa rådande rekommendationer.