Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

Biträdande universitetsdirektör

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.2.1-03181/2017

Vi söker en biträdande universitetsdirektör för tillsvidareanställning vid ledningsstaben.

Ledningsstaben utgör universitetsledningens närmaste stöd och till staben söker vi nu en bitr. universitetsdirektör. Vid ledningsstaben görs analyser av lärosätets verksamhetsområden, omvärldsbevakning inom utbildnings- och forskningspolitik såväl nationellt som internationellt, arbetsmarknadsfrågor och konjunkturprognoser. Ledningsstaben stödjer också universitetsledningen i styrnings- och planeringsfrågor.

Arbetsuppgifter

Universitetets administrativa verksamheter och infrastruktur utvecklas ständigt för att ge goda förutsättningar för utbildning och forskning. I rollen som bitr. universitetsdirektör stödjer du universitetsdirektören i arbetet med kvalitets-, resurs- och utvecklingsfrågor rörande stödfunktionerna. Rollen som bitr. universitetsdirektör innebär även ett ansvar för att utforma och samordna processer för ledning och styrning.  Mycket av arbetet görs tillsammans med planerings- och utbildningskoordinator, forskningskoordinator och internationell koordinator. Här ingår centrala dokument såsom årsredovisning, budgetunderlag, planerings- och budgetförutsättningar.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av kvalificerat, administrativt arbete, har tidigare arbetat med styrningsfrågor nära en ledning och har lätt för att skapa goda samarbeten med andra personer. Det är viktigt att du har god kunskap om offentlig förvaltning och dess ramverk samt gärna erfarenhet från arbete vid universitet, högskola eller liknande organisation. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt högskoleexamen inom relevant område.
Erfarenhet av eller insikt i fakulteters/institutioners/avdelningars villkor för att bedriva verksamhet och bidra till gemensamma mål kommer att vara meriterande. Du har vana av och är öppen för att utveckla IT-system som stödjer processer inom planering och uppföljning. Du har erfarenhet av och stort intresse för att driva utvecklingsarbete.

Här på Örebro universitetet söker vi dig som har modet och förmågan att vara öppen för utveckling, förändring och att kritiskt reflektera och uttrycka dina förväntningar. Du ges frihet i ditt arbete och bör därför känna ansvar för din egen arbetsinsats, dess kvalitet och resultat. Vi tror att du har engagemang att på ett aktivt och närvarande sätt samverka och bidra till utveckling samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Din förmåga att driva utvecklingsarbete, viljan att samarbeta och ett prestigelöst förhållningssätt kommer att vara viktigt för att lyckas.

Information

På Örebro universitet får du möjligheten att arbeta vid ett ungt lärosäte med en vilja och ett driv att utvecklas. Som anställd ges du frihet att tänka kreativt samt arbeta över organisatoriska gränser. Låter detta intressant? Läs mer om Örebro universitet här: Örebro universitet. Vidare kan du läsa mer om vad vår fina stad har att erbjuda här: Flytta till Örebro.  

Vår ambition är att ha en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald.

Anställningen är 100%, tillsvidare. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök". 

I denna rekrytering samarbetar vi med Source, om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via intresseanmälan på www.source-executive.se. Har du frågor är du välkommen att kontakta deras konsulter Karin Rudhag, 0704-140010, This is an email address eller Monica Landmark, 073-155 0014 This is an email address.

Sista ansökningsdag är 170904. Välkommen med din ansökan!