Internationell rådgivare

Tidsbegränsad anställning
Deltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-00214/2019

Vi söker en internationell rådgivare för tidsbegränsad anställning vid universitetskansliet.

Bakgrund

Örebro universitet koordinerar sedan hösten 2017 EU-projektet Newbreed. Projektet är en forskarskola och varar till slutet av 2022. Det är ett projekt inom EU:s ramprogram Horizon 2020 som ligger inom ramen för Örebro universitets strategiska satsning Succesful Ageing. Under 2018 rekryterades 16 doktorander till projektet. Newbreed behöver nu en ny Internationell rådgivare som ska agera som koordinator i projektet.

Arbetsuppgifter

Den Internationella rådgivaren leder projektet tillsammans med styrgrupp, tematiska ledare och studierektor. Till stöd har den internationella rådgivaren en project manager som redan finns på plats. De konkreta arbetsuppgifterna är följande: avtalsföljsamhet gentemot EU-Kommissionen, rapportering till finansiär, sätta processer för projektets utförande, leda och fördela det dagliga arbetet, leda projektrelaterade möten, följa projektets utveckling, övergripande ledaransvar för projektet vilket även inbegriper budget och bemanning av projektet. 

Kvalifikationer

Vi söker en person som har:

Seniora ledaregenskaper och är väl förtrogen med forskningen vid Örebro universitet. Det är ett krav att du har mycket god kunskap och erfarenhet av EU:s ramprogram för Forskning och Innovation. Det innebär vidare att du måste vara mycket väl bevandrad i EU:s organisation och dess regelverk samt system för rapportering, Participant Portal.  Du ska ha goda ledaregenskaper och har dokumenterad erfarenhet av att leda forskningsrelaterade organisationer inom universitetsvärlden. Du ska även ha tidigare erfarenhet av chefsroll med budget- och personalansvar. Då kommunikationsspråket med EU-Kommissionen är engelska är det ett krav att du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i tal och skrift. Doktorsexamen är ett krav. Tidigare arbetslivserfarenhet, som är relevant för anställningen, inom området universitet/högskola är meriterande.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är tidsbegränsad på 30% från snarast möjligt och till och med 2022-12-31. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Bo Magnusson 019-30 35 25.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2019-01-17. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.