Arkivarie

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-2019/03853

Vi söker en arkivarie på 100 % för tidsbegränsad anställning på universitetskansliet.

Bakgrund

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 15 000 studenter och 1 500 anställda. Universitetskansliet vid Örebro universitet söker en arkivarie till Enheten juridik, arkiv och registratur. Du kommer arbeta i en enhet som i övrigt består av en arkivarie, två arkivassistenter, en registrator samt fyra jurister.

Vid Universitetskansliet (UK) arbetar ca 55 personer som utgör ett stöd till universitetsledningen, fakultetsnämnderna, lärarutbildningskommittén, institutionerna och avdelningar, inom bland annat juridik, arkiv och registratur. Andra enheter inom UK arbetar med digital utveckling, informationssäkerhet och GDPR, systemansvar för flera centrala system, utredning och beredning av ärenden inom områdena utbildning och forskning, kvalitetssäkring, kvalitetsutveckling och uppföljning inom fakultetsnämndernas ansvarsområden, pedagogisk utveckling, jämlikhetsutveckling, hållbar utveckling och miljö samt administrativt stöd till lärarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en grupp med arkivarier, arkivassistenter och registratorer och kommer ha delat ansvar för universitetets arkivarbete. Dina arbetsuppgifter kommer främst vara att förteckna universitets handlingar enligt processorienterad arkivredovisning och allmänna arkivschemat, men det kan även innefatta mindre utredningar, granskning och bedömning av vilka handlingar som ska bevaras samt deltagande i framtagande av riktlinjer för myndigheten. Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamheten och att ha en regelbunden dialog i arkivfrågor med forskare och andra medarbetare utgör en stor del av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi tror att du har engagemang att på ett aktivt sätt samverka och bidra till utvecklingen vid universitetet samt dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra. Du kommer att ges frihet i ditt arbete och bör därför känna ansvar för din egen arbetsinsats, dess kvalitet och resultat.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har god kunskap om inom rådande lagstiftning samt erfarenhet av att arbeta med processorienterad arkivredovisning. Du bör ha breda allmänna IT-kunskaper. Erfarenhet av arbete som arkivarie inom offentlig förvaltning är meriterande.

Du är drivande och serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är noggrann, effektiv och strukturerad och har en förmåga att tänka nytt och tycker det är intressant att utveckla verksamheter. Slutligen ser vi att du är tydlig och har en hög pedagogisk förmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Information

Anställningen är tidsbegränsad på 100 % till och med 2020-09-30. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Malin Tinjan 019-30 36 82, eller Erik Larsson, 019-30 30 51.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 190804. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.