Internationell koordinator

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: 2.1.1-03930/2019

Vi söker en Internationell koordinator för tillsvidare anställning vid Studentavdelningen.

På Studentavdelningen arbetar vi med stöd till studenter och till universitetets övriga funktioner bland annat inom områdena antagning, studentintroduktion, tentamensadministration, studievägledning, student- och lärarutbyte, stöd till studenter med funktionshinder, utfärdande av examensbevis samt med systemadministration av flera av universitetets IT-system.

På Internationella kontoret arbetar fyra koordinatorer och en verksamhetsansvarig med ansökningar för in- och utresande studenter och tillhörande utbytesavtal. Vi arbetar också med stipendieprogram för studier, praktik, lärar- och personalutbyte m.m.

Vid Internationella kontoret arbetar även en studentassistent med bl.a. introduktion och praktisk support för inresande studenter.

 

Arbetsuppgifter

Som internationell koordinator arbetar du främst med att ge stöd för utveckling och handläggning av utbytesavtal, ge information och rådgivning om utbytesstudier samt ha kontakter med externa och interna parter.  Du har även administrativt ansvar för inresande och utresande utbytesstudenter. Arbetet innebär mycket administration och är under vissa perioder mycket intensivt.

I samarbete med kollegor vid Internationella kontoret tar du också ansvar för övrigt internationaliserings­arbete samt enhetens utvecklings- och projektarbeten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen och gedigen administrativ erfarenhet. Du har goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenheter av studier utomlands och andra internationella erfarenheter är meriterande. Erfarenhet av system för att administrera utbytesstudier som t.ex. MoveOn och webbpubliceringsverktyg, exempelvis EPiServer, är också meriterande samt erfarenhet av att jobba med program för nätverk och mobilitet inom högre utbildning.

Arbetet som internationell koordinator innebär många kontakter med människor och du är en del av en servicefunktion. Därför söker vi dig med utpräglad servicekänsla och god förmåga att bygga nätverk, både internt och med internationella partners. Arbetet kräver en förmåga att självständigt och med hög kvalitet ta ansvar för de aktuella arbetsuppgifterna. Du arbetar strukturerat och noggrant och har förmågan att balansera hög kvalitet med effektivitet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, framförallt god organisations- och samarbetsförmåga samt stresstålighet. Som person är du social, initiativtagande, drivande och självgående. 

Jämlikhet

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Information

Anställningen är tillsvidare med en omfattning på 100 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Janne Andersson, 019-30 35 79, e-post: This is an email address eller av verksamhetsansvarig Jenny Peterson Engström, 019-301334, e-post: This is an email address

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett brev med motivering till varför du söker och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker den efterfrågade kompetensen

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2019-08-18. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.