Inköpare/Licensadministratör

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-2019/05627

Vi söker en Inköpare/Licensadministratör för tillsvidareanställning vid IT-avdelningen.

IT-avdelningen är universitetets stöd i IT-frågor och arbetar för att vi ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. Med IT-miljö avses dels arbetsplats för personal och studenter, teknisk infrastruktur samt effektivt IT-stöd till utbildning och forskning. IT-avdelningen ansvarar för både operativ och administrativ IT och ger support till samtliga anställda vid universitetet samt i viss mån till studenter.

Arbetsuppgifter

I rollen som Inköpare/Licensadministratör kommer du att jobba med operativa frågor i den centrala inköps- och licensfunktionen på Örebro universitet. Arbetet innefattar bland annat användarstöd, administration, samordning, inköp, leverantörskontakter, behovssamling, avtalsuppföljning och dokumentation. I ditt dagliga arbete ingår det att hantera de beställningar på hård- och mjukvara som inkommer till IT-avdelningen och vara rådgivande vid val av IT-utrustning och programvaror.

Du kommer också att representera Örebro universitet i SAM-akademin som är ett nätverk för licensadministratörer på lärosäten. Du leder och/eller deltar i dialogen med tillverkare och leverantörer för att styra och följa upp ingångna avtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskap inom licenshantering och förståelse för licensavtal och dess uppbyggnad. Du bör även ha kunskap om vanliga licensieringsmodeller för flera av de större mjukvaruleverantörerna (Microsoft, Adobe, m.fl.) samt erfarenhet av arbete med licensinventeringsverktyg. Vidare har du god förståelse för livscykelhantering inom hård- och mjukvara samt erfarenhet av att hantera leverantörsrelationer.

Du har även god kunskap om IT-utrustning, gärna genom erfarenhet som IT-tekniker eller liknande. Du har god kommunikationsförmåga och uttrycker dig bra på såväl svenska som engelska. 

För tjänsten som Licensadministratör är det meriterande om du har ett par års erfarenhet av arbete med licenshantering samt med något licensinventeringsverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete på ett större företag eller inom offentlig verksamhet och att du har kunskap inom Lagen om offentlig upphandling (LoU). Vidare är erfarenhet och kunskap inom IT-support (ex. installation av programvara, felsökning eller liknande) meriterande.

Det är meriterande om du har lämplig eftergymnasial utbildning.

För att passa för tjänsten som Inköpare/Licensadministratör behöver du ha lätt för att samarbeta med användare, kollegor och ledning samt vara en god lyssnare. Du är stödjande, pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som skrift. Vidare är du strukturerad, ansvarstagande, positiv och serviceinriktad.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschefen för IT-Service, Charlotte Klingström 019-30 10 61, e-post: This is an email address.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 191020. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen