Laboratorieingenjörer till AI Impact Lab

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-06436/2019

Laboratorieingenjörer till AI Impact Lab vid Institutionen för naturvetenskap och teknik

Vid Institutionen för naturvetenskap och teknik bedrivs forskning och utbildning inom flertalet naturvetenskapliga och tekniska ämnen. AASS (Applied Autonomous Sensor Systems) är en av institutionens enheter och här bedrivs forskning inom autonoma sensorsystem liksom högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildning inom datateknik.

AI Impact Lab leder Örebro-noden inom AI Innovation of Sweden, ett nationellt och neutralt initiativ som fungerar som en motor i det svenska AI-ekosystemet. Fokus ligger på att påskynda implementeringen av AI genom att dela kunskap och data och samlokalisera kompetenser och samarbetsprojekt, alla med en stark betoning på etik, transparens och säkerhet.

AI Impact Lab ger möjlighet till samarbete och interaktion inom AI kopplat till: pilotprojekt inom AI-Hälsa och Smart City, Start-ups med AI behov, kompetensutvecklingsinitiativ och olika studentutmaningar.

Vi söker nu två motiverade Laboratorieingenjörer som vill vara med och bidra till AI Impact Lab.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara inom programmering och mjukvaruutveckling som byggs till olika AI projekt. Dina arbetsuppgifter kommer att utgöras av design och programmering, tester av system med mera, allt i nära samarbete med företag och forskare i en internationell miljö. Beroende på intresse och kompetens kan vissa andra arbetsuppgifter också tillkomma.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har en ingenjörsexamen inom datateknik eller datavetenskap eller motsvarande. Erfarenhet av metoder inom artificiell intelligens (t.ex. bildanalys, maskininlärning, robotik) och tillämpning av AI metoder är nödvändig. Kunskap och erfarenhet av praktiskt arbete med design, installation och mjukvaruutveckling är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsfokuserad och kunna arbeta självständig samtidigt som du måste ha god förmåga att samarbeta med forskare, näringsliv och studenter. Rollen innebär att du ska kunna driva och projektleda interna och externa samarbeten inom AI Impact Lab. Denna miljö är internationell med ett stort internationellt kontaktnät därför är mycket goda kunskaper i engelska och svenska, såväl i tal som i skrift nödvändigt.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du är flexibel, öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Jämlikhet

Vår ambition är att ha en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald.

Information

Anställningarna är tillsvidare på 100 % med tillträde snarast. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

För mer information är du välkommen att ta kontakt med Verksamhetsansvarig för AI Impact Lab, Camilla Ulvmyr, This is an email address, 019-30 33 81 eller Amy Loutfi forskningschef vid AASS (Applied Autonomous Sensor Systems) This is an email address, 019-30 11 16.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2019-12-16 .Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.