Administrativ enhetschef

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1- 01232/2020

Vi söker en administrativ enhetschef för tillsvidareanställning vid institutionen för hälsovetenskaper.

Institutionen för hälsovetenskaper är en omfattande verksamhet, med ett stort antal utbildningar och forskning som berör människors möjligheter och behov i samband med hälsa och sjukdom. Vår verksamhet sker i nära samverkan med samhällets frisk-, hälso- och sjukvård. Vi bedriver forskning och erbjuder utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå, allt ifrån idrott, molekylärbiologi till professionsutbildningar inom hälso- och sjukvård. Läs mer om vår verksamhet.

Vi söker nu en engagerad enhetschef som vill bidra till den fortsatta utvecklingen

Ansvarsområde och Arbetsuppgifter

Du är underställd prefekten och har verksamhetsansvar för den administrativa enheten inom institutionen samt ett chefs- och ledarskapsansvar för medarbetare inom enheten. Uppdraget som administrativ enhetschef ska utföras med utgångspunkt i verksamhetens uppdrag och i enlighet med de regelverk och delegationer som gäller. Du biträder även prefekten och ger ett kvalificerat stöd till institutionsledningen samt samverkar med och ger stöd till övriga enhetschefer och programansvariga vid institutionen.

I arbetet ingår att samordna, leda och fördela arbetet inom enheten och ansvara för att de personella och ekonomiska resurserna används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Inom enheten ansvarar du också för arbetsmiljöfrågor, introduktion av nya medarbetare, arbetet med jämlikhets- och jämställdhetsfrågor samt att genomföra personal- och utvecklingssamtal och upprätta kompetensutvecklingsplaner.

Du kommer också vara en av institutionens kontaktpersoner gentemot övrig administration vid universitetet samt, inom ditt ansvarsområde, ge stöd och service gentemot studenter och medarbetare inom institutionen.

Kvalifikationer

Du har för verksamhetsområdet relevant utbildning på högskolenivå. Vi ser gärna att du har akademisk kompetens som relaterar till institutionens profil, frågor och verksamhet.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av fakultetsadministrativa uppgifter och uppdrag. Erfarenhet av ledarskap är meriterande liksom en dokumenterad erfarenhet av förvaltning inom högskola och universitet. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Du bör även ha god erfarenhet av att arbeta med olika datahanteringsprogram t.ex. Excel.

Vi förväntar oss att du har förmåga att ta ansvar för enhetens mål, resurser och resultat. Vi söker dig som är strukturerad, välorganiserad och har god förmåga att fatta och genomföra beslut. Du behöver ha god samarbetsförmåga, men samtidigt ha en stark egen initiativförmåga. Du arbetar lösningsorienterat, är öppen för organisationsförändringar och förändringsarbete. Du ska kunna lyssna och ta emot information och omvandla det till praktisk handling. Vidare har du analytisk och strategisk blick och utpräglad initiativ- och organisationsförmåga.

Som ledare är du en god kommunikatör, kan hantera konflikter, har förmåga att motivera och engagera dina medarbetare samt skapa en god arbetsmiljö.

Du är bra på att bygga relationer och samarbetar gärna med såväl interna som externa parter. Periodvis kan uppdraget medföra hög arbetsbelastning och som person har du förmåga att hantera detta på ett bra sätt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar, kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande, ha ett engagemang att samverka och bidra till utveckling, samt respekt genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Jämlikhet

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100 %, med tillträde augusti 2020 eller enligt överenskommelse.  Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Elisabeth Ericsson, tfn 019-30 12 03 This is an email address, eller proprefekt Malin Prenkert, tfn 019-30 32 80, This is an email address.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är. 20-04-07 Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.