Laboratorieskyddsingenjör

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-01824/2020

Vi söker en laboratorieskyddsingenjör för en tidsbegränsad anställning vid Institutionen för naturvetenskap och teknik.

Örebro universitet arbetar aktivt för en trygg och säker arbetsplats för anställda, studenter och besökande. I våra starka forskningsmiljöer bedrivs forskning och undervisning i laborativ miljö. Örebro universitet arbetar kontinuerligt med att upprätthålla hög laboratoriesäkerhet vid universitetet och att minimera kemiska och biologiska arbetsmiljörisker. Som en del av detta arbetar laboratorieingenjören med säkerhetsrutiner som skapar goda förutsättningar för utbildning och forskning i dessa miljöer.

Anställningen innebär att samordna arbetet med laboratoriesäkerhet vid Örebro universitet. Du kommer att vara placerad vid den administrativa enheten på institutionen för naturvetenskap och teknik, den institution som har universitetets största laborativa verksamhet, men i anställningen ingår också att samordna arbetet med laboratoriesäkerhet vid hela universitetet.

Vi söker nu en ny medarbetare till enheten då en av våra medarbetare går på föräldraledighet.

Arbetsuppgifter

Målet med detta arbete är att minimera kemiska och biologiska arbetsmiljörisker. I arbetsuppgifterna ingår att samordna arbetet med att upprätthålla hög laboratoriesäkerhet vid universitetet. Det innebär att i samarbete med representanter för de olika forsknings- och undervisningsmiljöerna informera och arbeta aktivt för att minska riskerna i verksamhetens laboratoriemiljöer. I tjänsten ingår att stödja institutionerna i arbetet med att ta fram uppdaterade rutiner gällande skyddsutrustning, riskbedömning, kemikalie- och avfallshantering etc. Arbetet utförs med institutionen för naturvetenskap och teknik som bas, men i nära samarbete med alla berörda institutioners laboratorieansvariga och skyddsombud.

I arbetet ingår att stötta institutionerna genom att delta i olika forum gällande laboratoriesäkerhet t.ex. skyddsronder m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse och förmåga att aktivt sätta dig in i vilka risker som finns i olika typer av laboratorieverksamheter och framgångsrikt kommunicera med personal och studenter. Dokumenterad erfarenhet av kemiska, biologiska och/eller medicinska laboratorieverksamheter är ett krav, liksom god kunskap om kemikalier och/eller biologiska ämnen. Den vi söker har en akademisk utbildning inom något av områdena medicin, naturvetenskap och teknik eller kan styrka motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av arbete i laborativ forskningsmiljö är meriterande. Vi ser gärna att du har ett intresse av arbete med säkerhetsföreskrifter, lagar och förordningar och förmågan att omsätta detta i det dagliga arbetet.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska är ett krav.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är ett vikariat på 100 % i ca 14 månader. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av proprefekt Anna Kärrman 019-30 14 01 eller prefekt Peter Johansson 019-30 32 75.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-03-31. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.