Projektsekreterare i cell- och molekylärbiologi

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03065/2020

Vi söker en projektsekreterare i cell- och molekylärbiologi för tidsbegränsad anställning inom biomedicin i tre månader vid Institutionen för medicinska vetenskaper

Bakgrund

Anställningen är en del  av ett internationellt samarbetsprojekt för utveckling och evaluering av nya små molekyler som syftar till att reducera inflammationsrelaterad ateroskleros. Anställningen ligger inom ramen för forskningsmiljön Cardiovascular Research Centre (CVRC) vid Örebro Universitet, vars mål är att långsiktigt stärka forskningsaktiviteter kring identifikation av nya biomedicinska mekanismer, riskfaktorer, diagnos och behandlingsstrategier vid kardiovaskulära sjukdomar. 

Arbetsuppgifter

Forskningsarbetet är en del av ett projekt inom biomedicin. Centralt för uppdraget är att bland annat studera purinanalogers och adamantanbaserade amiders effekt på NLRP3 inflammasomaktivering. I uppgiften ingår bland annat arbete med cellodling och olika molekylärbiologiska och immunologiska tekniker.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kandidatexamen inom biomedicin, biomedicinsk laboratorievetenskap eller motsvarande område. Du bör ej vara disputerad.

Dokumenterad erfarenhet av arbete med glattmuskelceller och THP-1 celler som modeller för att studera purinanaloger och adamantanbaserade amider vid vaskulär inflammation/inflammation är ett krav för anställningen. Du skall även ha dokumenterad praktisk erfarenhet av relevanta biomedicinska och immunologiska tekniker, såsom t ex ELISA, western blot och realtids PCR.

Likaså är praktisk och teoretisk kunskap kring NLRP3 inflammasomaktivering central och det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Tidigare arbetslivserfarenhet som är relevant för anställningen är meriterande. Du bör också ha kompetens gällande statistisk bearbetning och datapresentation.  

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen gäller tre månaders heltidsanställning som projektsekreterare. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Karin H Franzén 019-30 14 08, e-post: This is an email address

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-06-03. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.