Meriterande Överbryggande Anställning Radiologi

Tidsbegränsad anställning
Deltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03152/2020

Vi söker en universitetsadjunkt för adjungering och tidsbegränsad anställning vid Institutionen för hälsovetenskaper.

Är du röntgensjuksköterska inom Region Örebro län?

Vill du möta och forma framtidens kollegor – våra studenter, få möjlighet till egen akademisk kompetensutveckling och bidra med aktuell klinisk kompetens i undervisningen? Tillsammans med andra lärare på våra professionsprogram ger vi dig nu möjlighet att vara med och bygga framtiden!

Bakgrund

Örebro universitet och Region Örebro län har tagit nästa steg i det gemensamma ansvaret för universitetssjukvården och våra professionsutbildningar genom att utforma denna anställningsform och ger dig som idag arbetar kliniskt inom RÖL en unik möjlighet att möta framtiden, genom en meriterande överbryggande anställning.

Vi söker nu en ytterligare person till denna anställning vid enheten för medicinsk diagnostik.

Arbetsuppgifter

En meriterande överbyggande anställning innebär att du anställs som adjungerad universitetsadjunkt. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär undervisning inom utbildning på främst grundnivå, men även på avancerad nivå. Du kommer att bidra med betydande praktisk kompetens och på detta sätt tillföra verksamhetsanknytning till utbildningen. Det ingår dessutom handledning, examination, utvecklingsarbete och administration i arbetsuppgifterna.

Inom ramen för anställningen utökas din tid för kompetensutveckling med 10 % vilket innebär att du tillsammans med 10 % från RÖL får totalt 20 % för akademisk meritering. Vi ger dig då möjlighet till meritering för en magisterexamen, eller för dig som har en magister att få mer forskningsanknytning genom att delta i något av våra forskningsprojekt. Du förväntas också gå vår behörighetsgivande kurs i högskolepedagogik (UP1) under anställningstiden.

Kvalifikationer och krav

Du är behörig att anställas som adjungerad universitetsadjunkt om du har din huvudanställning vid Region Örebro län, visat pedagogisk skicklighet och avlagt relevant akademisk examen på kandidatnivå som röntgensjuksköterska,

Vi söker dig som ser nyttan med en ökad samverkan mellan klinik och akademi. Du har arbetat kliniskt i minst 2 år och är trygg i din profession. Du kan uppvisa ett stort intresse för pedagogiska frågor, både undervisning och handledning och du har en vilja och ambition att vidareutveckla dig akademiskt.

Du har tidigare meriter från undervisning eller liknande lärsituationer. Du ska kunna redogöra för hur ett vetenskapligt förhållningssätt tillämpas i undervisningen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god samarbetsförmåga och initiativförmåga samt intresse för kursutveckling och pedagogiskt utvecklingsarbete. Du ska ha förmåga att informera, samverka med det omgivande samhället och verka för nyttiggörande av universitetets forskning, samt ha förmåga och lämplighet att samverka med övrig personal och bidra till utveckling av verksamheten.

Information

Anställningen är tidsbegränsad under ca 2 år och omfattningen på anställningen är 49 %.

Som en extra förmån får du även ett lönepåslag från Örebro universitet, på din befintliga lön vid RÖL.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef medicinsk diagnostik Jessica Johansson, 019-30 39 19 This is an email address

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Pedagogisk portfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker behörighet och krav

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 31 juli 2020. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.