Utredare

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1 - 2020/03626

Vi söker en utredare inom forskning och forskarutbildning för tidsbegränsad anställning, vikariat på 2 år med tillträde snarast

Bakgrund

Örebro universitet är ett expansivt universitet med cirka 15 000 studenter och 1 500 anställda. Universitetskansliet vid Örebro universitet söker en utredare inom forskning och forskarutbildning för tidsbegränsad anställning, vikariat 2 år.

Vid Universitetskansliet (UK) arbetar ca 45 personer som utgör ett stöd till universitetsledning, fakulteter, institutioner och avdelningar. Enheterna inom UK ansvarar för utredning och beredning av ärenden inom områdena utbildning och forskning, kvalitetssäkring, kvalitetsutveckling och uppföljning inom fakulteternas och fakultetsnämndernas ansvarsområden. UK arbetar inom juridik, arkiv och registratur samt med digital utveckling och GDPR. Här ligger även systemansvar för flera centrala verksamhetssystem. Det universitetsövergripande arbetet med pedagogisk utveckling, lika villkor och jämställdhet, hållbar utveckling och miljö bedrivs också inom UK.

Då en av våra utredare går vidare till andra uppgifter inom Universitetskansliet söker vi en utredare inom forskning och forskarutbildning.

Arbetsuppgifter

Som utredare inom området forskning och utbildning på forskarnivå är du stöd i arbetet med centrala frågor och ärenden samt utvecklingen, genomförandet och uppföljning av universitetsledningens och fakulteternas strategier inom området. Du kommer främst att arbeta för fakulteten för humaniora och socialvetenskap (HS).

Dina främsta arbetsuppgifter är att utreda, analysera, bevaka, handlägga och föredra, men också att

utveckla metoder, ta fram förslag till riktlinjer, informera/utbilda och följa upp. Arbetet innefattar omvärldsbevakning och kvalitetsutveckling.

Uppgifterna sker i nära samarbete med fakultetsledningen (dekan, prodekan, vicedekaner) och övriga utredare. Du ingår i en enhet med 20 medarbetare och är 1 av 3 utredare som arbetar med forskning och utbildning på forskarnivå. En viktig del i arbetet handlar om att samverka med, informera och ge råd till de verksamheter och institutioner som finns inom fakulteten.

Kvalifikationer

 Vi söker dig med examen på forskarnivå, doktorsexamen. Meriterande är erfarenhet av utredningsarbete inom högskolesektorn. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom initiativförmåga, god samarbetsförmåga och god analytisk förmåga, samt ett självständigt och strukturerat arbetssätt. Du kan möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Du bör också ha kompetens gällande Officepaketet, främst word och excel.  

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är tidsbegränsad, vikariat 2 år, på 100%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Anna Uhlin Landh 019-30 39 84.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 20-08-03 (OBS ansökningstiden har förlängts). Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.