Projektsekreterare i statskunskap

Tidsbegränsad anställning
Deltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03973/2020

Vi söker en projektsekreterare i statskunskap för tidsbegränsad/tillsvidareanställning vid institutionen för humaniora, samhällsvetenskap och utbildningsvetenskap

Arbetsuppgifter

Den svenska nollvisionen för trafiksäkerhet antogs år 1997 och Sverige har gjort stora framsteg i att pressa ned antalet döda och allvarligt skadade i trafiken. Mycket arbete återstår dock för att nå noll. Vid Örebro universitet pågår flera forskningsprojekt om trafiksäkerhet i samarbete med Trafikverket och ett av dom handlar om hur nollvisionen implementeras på lokal nivå både i Sverige och i andra länder.

Vi söker nu en forskningsassistent som kan stötta arbetet i projektet Nollvisionen i ett lokalt perspektiv. Arbetet består i att hantera och analysera både kvantitativt och kvalitativt forskningsmaterial. I arbetet ingår även att sätta sig in i och skriva om lokalt trafiksäkerhetsarbete i både Sverige och andra länder samt identifiera forskning om trafiksäkerhet i ett lokalt perspektiv.

Arbetsuppgifterna består av att bistå forskare i statskunskap med insamling och analys av empiriskt material, samt ansökningar om forskningsmedel. Viss undervisning, administration och utvecklingsarbete inom ramen för kandidatprogrammet Offentlig förvaltning och ledning kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått eller genomgår forskarutbildning med inriktning mot risk och säkerhet i ett samhällsvetenskapligt ämne. Den sökanden ska ha erfarenhet av forskning om trafiksäkerhet och det är särskilt meriterande med erfarenhet av forskning om trafiksäkerhet i ett lokalt perspektiv. Arbetet sker på både svenska och engelska och det är meriterande om sökanden även har kunskap av att forska om trafiksäkerhet på andra språk.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen omfattar minst 25% och är tidsbegränsad med start 15 juli 2020 och avslutas 31 december 2020. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Johanna Stenersen, 019-30 14 24, e-post: This is an email address

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev med en motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-07-14. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.