IT-inköpare

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1- 03994/2020

Vi söker en IT-inköpare för tillsvidareanställning vid IT-avdelningen.

IT-avdelningen är universitetets stöd i IT-frågor och arbetar för att vi ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. Med IT-miljö avses dels arbetsplats för personal och studenter, teknisk infrastruktur samt effektivt IT-stöd till utbildning och forskning. IT-avdelningen ansvarar för både operativ och administrativ IT och ger support till samtliga anställda vid universitetet samt i viss mån till studenter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med Örebro universitets IT-utrustning och programvara. Arbetet innebär ett nära samarbete med IT-avdelningens olika enheter samt kontakt med universitetets användare, upphandlare och leverantörer. Du kommer att jobba i den centrala inköp- och licensfunktionen på Örebro universitet. I rollen ingår mycket individuellt arbete under eget ansvar.

Arbetet innebär bland annat ansvar för:

  • Rådgivning, behovsinsamling och beställning av IT-utrustning och programvara till alla verksamheter inom universitetet
  • Förnyade konkurrensutsättningar och avtalsbevakning samt diarieföring av dessa
  • Leverantörskontakter inför beställningar
  • Bevakning av tillverkarnas livscykelhantering av hårdvara
  • Omvärldsbevakning
  • Samordning, uppföljning och dokumentation av programvarulicenser och avtal för universitetet

Du kommer att representera Örebro universitet i SAM-akademin som är ett nätverk för licensadministratörer på lärosäten. Du leder och/eller deltar i dialogen med tillverkare och leverantörer för att styra och följa upp ingångna avtal. Du kommer också representera Örebro universitet i upphandlingssamarbetet med Uppsala universitet och Umeå universitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen och uppdaterad kunskap om IT-utrustning som PC, Mac, telefoner, server- och nätverksutrustning. Du ska ha arbetet med IT-inköp och/eller hantering av IT-utrustning (som IT-tekniker eller liknande) under de senaste två åren.

Vidare har du god förståelse för livscykelhantering inom hård- och mjukvara samt erfarenhet av att hantera leverantörsrelationer.

Du har minst gymnasieexamen, gärna med IT-inriktning.

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetet med ett ärendehanteringssystem avsett för IT-ärenden. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbete med IT-utrustning och/eller IT-inköp inom offentlig sektor eller på ett större företag. Kunskap om Lagen för offentlig upphandling (LOU) är meriterande.

Erfarenhet om licenshantering och olika licensmodeller från mjukvaruleverantörer som Microsoft, Adobe, SPSS, SAS m fl är också meriterande.

Det är meriterande om du har lämplig eftergymnasial utbildning.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, din förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar samt kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande. Du har god organisationsförmåga, är strukturerad, social och serviceinriktad. Du har god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska både i tal och skrift.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschefen för IT-Service, Charlotte Klingström 019-30 10 61, e-post: This is an email address. Charlotte är anträffbar under vecka 30 därefter från vecka 33.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-08-14. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen