Chef för ledningsstaben

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1- 04009/2020

Bakgrund

Ledningsstaben utgör universitetsledningens närmaste stöd och vi söker nu en ny chef. Vid ledningsstaben görs analyser av lärosätets verksamhetsområden och omvärldsbevakning inom utbildnings- och forskningspolitik. Ledningsstaben arbetar också med ledningsinformation, ledningsstöd, internationaliseringsfrågor och stöd i styrnings- och planeringsfrågor. Universitetets långsiktiga, strategiska planering utgår ifrån universitetsledningen och stödet för dess genomförande drivs av ledningsstaben. Ledningsstaben ansvarar för analyser och centrala dokument såsom årsredovisning, budgetunderlag, planerings- och budgetförutsättningar, men initierar även olika utredningar, ansvarar för remisser och andra universitetsövergripande processer.

Arbetsuppgifter

I rollen som chef för ledningsstaben arbetar du för att leda, samordna och skapa goda förutsättningar för stabens kvalificerade stöd. Du förväntas också ta en aktiv roll i ledningsstabens arbete. Ledningsstaben arbetar på direkt uppdrag från universitetsledningen och består idag av sju personer.

Universitets administrativa verksamheter och infrastruktur utvecklas ständigt för att ge goda förutsättningar för utbildning och forskning. Att stödja universitetsdirektören i arbetet med kvalitets-, resurs- och utvecklingsfrågor rörande stödfunktionerna är en viktig del av anställningen. I denna roll är samverkan med samtliga delar av universitetets administrativa verksamhet viktig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av chef och ledarskap, gärna från en offentlig organisation. Du har erfarenhet av kvalificerat, administrativt arbete, och du har tidigare arbetat i eller nära en ledning.

Det är viktigt att du har god kunskap om offentlig förvaltning och dess ramverk och det är en fördel om du har erfarenhet från arbete vid universitet, högskola eller liknande organisation. Du har erfarenhet av, och stort intresse för, att arbete med verksamhetsutveckling och digitalisering som stödjer processer inom olika områden.

Som person är du en engagerad, nyfiken ledare med förmåga att bidra och utveckla en kunskapsorganisation. Ditt ledarskap präglas av tillit, lyhördhet och god förmåga att ge dina medarbetare bästa möjliga förutsättningar för att nå verksamhetens mål. Du är bra på att skapa förtroende och bygga relationerna och samarbete både inom och utanför organisationen.

Du har förmåga att analysera, sammanfatta och presentera omfattande informationsmaterial och sätta in dessa i ett sektorsrelevant sammanhang. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt högskoleexamen inom relevant område.

Här på Örebro universitet söker vi dig som har modet och förmågan att vara öppen för utveckling, förändring och att kritiskt reflektera och uttrycka dina förväntningar. Du ges frihet i ditt arbete och bör därför känna ansvar för din egen arbetsinsats, dess kvalitet och resultat. Vi tror att du har engagemang att på ett aktivt och närvarande sätt samverka och bidra till utveckling samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Din förmåga att driva utvecklingsarbete, viljan att samarbeta och ett prestigelöst förhållningssätt kommer att vara viktigt för att lyckas.

Information

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning. Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”Ansök”. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens.
  • CV med beskrivning av din kompetens.
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens.

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

I denna rekrytering samarbetar vi med Source, om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via intresseanmälan på www.source-executive.se. Har du frågor är du välkommen att kontakta deras konsulter Karin Rudhag, 0704-140010, This is an email address eller Linda Bellis, 0707-839600, This is an email address

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2020. Välkommen med din ansökan!

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.