Koordinator inriktning mot forskarskola inom pedagogik

Tidsbegränsad anställning
Deltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-05748/2020

Vi söker en koordinator för tidsbegränsad tjänst vid institutionen för humaniora, utbildnings-och samhällsvetenskap.

Bakgrund

Inom ämnet pedagogik finns en nationell forskarskola ”Perspektiv på dagens skola: Forskarskola i tillämpad utbildningshistoria (PEDASK)”. Forskarskolan, som finansieras av Vetenskapsrådet, är en unik satsning på utbildningshistorisk forskning som syftar till att ge ett grundläggande bidrag till det internationella utbildningshistoriska forskningsfältet genom att utveckla forskningsinriktningen ”tillämpad utbildningshistoria.” Sammanlagt finansierar forskarskolan tio doktorander, och omfattar även fyra externt finansierade doktorander. Vi söker nu en koordinator för forskarskolan.

Arbetsuppgifter

Forskarskolans koordinator håller i den praktiska samordningen av forskarskolans gemensamma aktiviteter, administrerar forskarskolans gemensamma internat tillsammans med lärosätenas administration, och är sekreterare för forskarskolans handledarkollegium som sammanträder en gång per termin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad med inriktning mot utbildningshistoria och har breda erfarenheter som koordinator och forskningsassistent. Eftersom en del av arbetet innefattar dokumentation av forskarskolans arbete, är arkivarieutbildning meriterande.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är tidsbegränsad på 15 % från 1 januari 2021 dock längst till och med 31 december 2021. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Christian Lundahl 019-30 12 24, eller Johannes Westberg, 019-30 39 28.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-10-23. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.