Databasansvarig

Tidsbegränsad anställning
Deltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-05662/2020

Vi söker en databasansvarig för tidsbegränsad anställning vid Handelshögskolan.

Bakgrund

Inom ämnet nationalekonomi bedrivs empirisk forskning som ofta är baserad på mikrodata för individer och företag. Som ett led i att förstärka forskningsinfrastrukturen söker vi därför en databasansvarig.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att ansvara för hantering, administration, uppdatering och dokumentation av omfattande mikrodatabaser för forskning. I uppdraget ingår också att såväl bistå nationalekonomiska forskare vid Örebro universitet i databashanteringen som att ansvara för löpande kontakter med Statistiska centralbyrån.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en masterexamen i nationalekonomi och som har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Tidigare gedigen arbetslivserfarenhet av att arbeta med omfattande mikrodatabaser är ett krav.

Det är meriterande att ha arbetat med mikrodata från Statistiska centralbyrån innehållande information om såväl företag som individer. Du bör även ha hög kompetens gällande verktygen Stata och SQL. Tidigare erfarenhet av att beställa mikrodata från Statistiska centralbyrån är också meriterande. Intresse och förståelse för nationalekonomisk forskning är också önskvärt.    

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är tidsbegränsad under cirka 24 månader på 20%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Dan Johansson, professor, This is an email address eller Magnus Lodefalk, universitetslektor, This is an email address.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-10-30. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.