Avdelningschef till studentavdelningen

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-06449/2020

Vi söker en chef för studentavdelningen.

Bakgrund

Vid studentavdelningen erbjuder vi stöd och processer inom områdena antagningshandläggning, utfärdande av examen och registrering av kurser och studentprestationer. Andra viktiga områden är tentamensadministration, stöd till in- och utresande studenter och introduktion av nya studenter. Vid avdelningen finns en funktion för stöd till studenter med funktionshinder. Dessutom ansvarar Studentavdelningen för informationsverksamheten ”Studentcentrum”. Vi söker nu en ny chef till avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som chef för Studentavdelningen blir det ditt uppdrag att leda verksamheten in i framtiden.  Studentavdelningen ansvarar för system och processer som utgör en stomme för de program och kurser som ges vid institutionerna. En stor mängd ärenden hanteras, det finns tydliga lagkrav och det studenträttsliga perspektivet står i fokus. Avdelningens verksamhet är central för att utbildningarna vid universitetet ska fungera väl administrativt. Avdelningen har ett nära samarbete med institutionernas lokala administration. Vid avdelningen finns 35 medarbetare.

Med ett fokus på det nära samarbetet med institutioner och övriga universitetsövergripande avdelningar kommer du att leda och utveckla en avdelning med studentens bästa för ögonen. Till din hjälp har du ett team av kvalificerade medarbetare som tillsammans utgör en viktig nod i universitetets verksamhet. Du rapporterar till universitetsdirektören och ingår även i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en flerårig bakgrund från offentlig verksamhet på ledningsnivå med koppling till besluts- och ärendehantering i större processer. Du har en tidigare chefserfarenhet där du utvecklat såväl kvalitet i verksamheter som goda arbetsmiljöer och samarbeten.

Som ledare är du lyhörd och tydlig och du kan med en god planeringshorisont skapa hållbara processer och strukturer i en komplex miljö. Du samarbetar naturligt med människor omkring dig och har ett prestigelöst förhållningssätt. Din strategiska och utvecklingsorienterade förmåga blir också viktig i en verksamhet som alltid behöver förhålla sig till en snabbt föränderlig omvärld.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt akademisk examen inom relevant område.

Information

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Vi erbjuder en spännande roll i en dynamisk organisation i ständig utveckling! Låter detta intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri så om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du ta en första kontakt med ansvariga konsulter Alice Lundberg 070 914 55 81 eller Christian Nyhlen 073 366 75 76 alternativt gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2020-12-14. Välkommen med din ansökan!

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.