Forskningsassistent

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-00289/2021

Vi söker en forskningsassistent i genusvetenskap för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för humaniora, utbildning- och samhällsvetenskap.

Bakgrund

Örebro universitet är ett snabbt växande universitet och har en stark ställning inom forskning både internationellt och nationellt. I anslutning till projektet ” Mellan relation och prostitution: Sugardejting och omförhandlingen av gränsen mellan ekonomi och intimitet” utlyses en tjänst som forskningsassistent i genusvetenskap.

Arbetsuppgifter

Den som anställs förväntas assistera i forskningsprojektet och sprida forskningsresultat genom publikationer i samarbete med forskningsledaren.

Arbetsuppgifterna består i att bedriva forskningsverksamhet. Som framgår nedan kan anställningens omfattning utökas med undervisning eller annan institutionstjänstgöring. 

Kvalifikationer

Kandidaten ska ha bedrivit forskarstudier i genusvetenskap.

Som allmän bedömningsgrund gäller att ha förmåga att informera, att samverka med det omgivande samhället och att verka för nyttiggörande av universitetets forskning samt förmåga och lämplighet att samverka med övrig personal och bidra till utveckling av verksamheten.

Särskild vikt ska fästas vid den sökandes kompetens inom områdena intersektionalitet, feministisk teori, begreppsanalys och storytelling. Särskilt meriterande är förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt på fler av de skandinaviska språken, genom exempelvis publikationer och redaktörsarbete. Då undervisning kan komma ifråga, är även erfarenhet av att undervisa i genusvetenskap också meriterande. En viktig bedömningsgrund är samarbetsförmåga att samarbeta med projektteamet.

Information

Anställningen är heltid  i  två månader. Omfattningen kan komma att utökas om undervisning eller annan institutionstjänstgöring kan erbjudas och den anställde så önskar.  Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Lena Gunnarsson, forskare i genusvetenskap, 019-30 33 71, e-post: This is an email address eller enhetschef Erik Löfmarck, 019-30 10 29, e-post: This is an email address

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-01-27. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.