Skrivhandledare med inriktning svenska till Örebro universitetsbibliotek

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-02093/2021

Akademiskt skrivcentrum är en integrerad del av universitetsbibliotekets verksamhet och ger stöd i akademiskt skrivande till studenter, doktorander och forskare. Verksamheten är placerad vid huvudbiblioteket på Campus Örebro.

Akademiskt skrivcentrum erbjuder kvalificerad hjälp med akademiska texter på svenska eller engelska. Kärnverksamheten består i att erbjuda skrivutvecklande stöd till studenter, men verksamheten har under senare år i allt större utsträckning kommit att riktas mot universitetets lärare i form av kurser och workshoppar om hur man utvecklar studenters skrivande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en skrivhandledare som ska arbeta med undervisning och individuell handledning i akademiskt skrivande på svenska. I arbetsuppgifterna ingår att planera och utveckla formerna för skrivundervisning på vetenskaplig och pedagogisk grund. Du arbetar med att planera och genomföra enskild skrivhandledning, föreläsningar och workshoppar riktade mot studenter och doktorander, samt kurser riktade till lärare. Du arbetar även med drop-in handledning i akademiskt skrivande i universitetsbibliotekets studieverkstad. Undervisning och handledning kan ske både på plats på campus och digitalt.

På Akademiskt skrivcentrum arbetar ytterligare tre skrivhandledare, varav två arbetar med skrivstöd i svenska och en med skrivstöd i engelska. Du arbetar i nära samverkan med övriga skrivhandledare, undervisande bibliotekarier och universitetets lärare.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen i svenska språket på minst kandidatnivå, eller annan examen som bedöms som likvärdig. Vi förutsätter att du även har goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande är magisterexamen, eller högre utbildning, i svenska språket. Dessutom är pedagogisk utbildning, dokumenterad erfarenhet av undervisning, och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom universitet och högskola av stor vikt. Du behöver vara bekant med att undervisa, handleda och samarbeta digitalt.

Som person är du kommunikativ, välstrukturerad och har en god samarbetsförmåga, då du kommer att ha täta kontakter med lärare, studenter och andra grupper inom universitetet.

Information

Anställningen är ett vikariat på 100 % med tillträde 11 augusti 2021 och fram till och med 15 augusti 2022. Individuell lönesättning tillämpas.

För mer information är du välkommen att ta kontakt med enhetschef Anna Boström, tel 019-30 14 58, This is an email address.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2021-04-15. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.