Forskare i medicin

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1- 03657/2021

Vi söker en forskare i medicin för tidsbegränsad anställning på 1 år vid Institutionen för Medicinska vetenskaper.

Ämnesområde

Ämnesområdet för anställningen är medicin

Bakgrund

Institutionen för Medicinska Vetenskaper (MV) är relativt ung och byggs upp av läkarprogrammet, ett internationellt mastersprogram i biomedicin samt omfattande forskning och forskarutbildning. MV har ca 150 anställda som är verksamma främst inom olika utbildningsprogram och etablerade forskningsmiljöer. Verksamheten bedrivs i nära samverkan med den hälso- och sjukvård som bedrivs inom Region Örebro län samt landstingen i Värmland och Dalarna. Institutionen är belägen vid Campus USÖ, där också en stor del av administration, undervisning och forskning bedrivs.

Forskningen kommer bedrivas dels inom forskningsmiljön Nutrition-Gut-Brain Interactions Research Centrer (NGBI) och dels inom den interdisciplinära forskningsmiljö Centrum för Funktionell Hjärnavbildning, som är ett samarbete mellan samtliga fakulteter vid Örebro universitet och Region Örebro län.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av självständig forskning inom utvecklingen av en ny in vitro/ex vivo gut-brain axis modell, samt funktionell hjärnavbildning kopplad till funktionell tarmsjukdom, neuropsykiatrisk åkomma och sensorisk upplevelse.

Behörighet

Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen eller har avlagt utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Bedömningsgrunder 

Som allmän bedömningsgrund gäller att den sökande kan uppvisa sådana personliga egenskaper som krävs för att fullgöra de aktuella arbetsuppgifterna kunna samarbeta och bidra till utveckling av verksamheten.

Sökande skall därutöver ha kompetens och erfarenhet av forskning inom funktionell hjärnavbildning samt gastroenterologi. Särskilt meriterande är erfarenhet av tvärvetenskaplig forskning och av kliniska studier.

Information

Anställningen är 100 % och tidsbegränsad under 12 månader. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Robert Brummer, 019-30 37 31, e-post: This is an email address eller Isak Demirel, 019-30 34 72, e-post: This is an email address.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Redogörelse av vetenskapliga/konstnärliga meriter
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker behörighet och krav

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.
Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga-jobb-sida:  https://www.oru.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/information-for-dig-som-sokande-och-sakkunnig/

Sista ansökningsdag är 2021-06-14 Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.