AI Affärsutvecklare

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-04561/2021

Vi är AI- Är du vår AI Affärsutvecklare?

Bakgrund

Vid Örebro universitet finns samverkansplattformen AI Impact Lab med målet att stärka och utveckla regionens näringsliv och offentlig sektors användning av AI. Med stöd från Region Örebro län söker vi nu en AI Affärsutvecklare.

AI Impact Lab för samman akademi, företag och offentliga verksamheter i ett innovationssystem som tillsammans skall accelerera AI-utvecklingen i regionen vilket har gjort oss till ett AI-nav i Sverige. AI Impact Lab driver projekt som i sin tur ger industrin i regionen en möjlighet till utvecklingsprojekt inom artificiell intelligens och autonoma system i samarbete med internationellt erkänd spetskompetens från forskare vid Örebro universitet.

Det är här AI händer och det är här både nationella och internationella bolag och samarbetspartners inom artificiell intelligens kommer att etablera sig.

En satsning på affärsutveckling inom AI förväntas bidra till länets utveckling och förnyelse och till att stärka näringslivsstrukturerna i Örebroregionen samt främja och accelerera utvecklingen av AI. Satsningen ska bidra till att utveckla nya idéer, företag, samarbeten och strukturer för att främja innovations- och samhällsutvecklingen och bidra till hållbar tillväxt.

Arbetsuppgifter

Du förväntas stötta och utveckla affärsdrivande processer kopplat till de AI satsningar och projekt som genomförs inom Örebro universitets innovationsstöd och samverkansplattformen AI Impact lab. Samt bidra med kunskap och kompetens till det regionala innovationsstödsystemet med målet att accelerera regionens och därmed Sveriges AI utveckling.

Som affärsutvecklare inom AI arbetar du med att stödja forskare och övriga innovationsstödsystemet med att utveckla och nyttiggöra idéer inom AI. Du ska bidra till utvecklingen av nya AI- idéer, som kan leda till företag och till nya samarbeten och strukturer för att främja innovations- och samhällsutveckling. Du förväntas även bidra till ökat nyttiggörande och tillämpning av forskning även inom länets offentliga strukturer och som ska bidra till hållbar tillväxt och nytta för kommuner och för Region Örebro län inom en rad olika tillämpningsområden.

Som affärsutvecklare kommer du att ha en central roll i att säkerställa att kommersialiseringsprojekt som startas blir framgångsrika. Du arbetar med hela processen: identifiera och etablera samarbeten, planera och koordinera projekten samt bevaka att tidsplaneringen följs – allt med syftet att projekten skall leda till en lyckad kommersialisering. Du blir en del av innovationsstödssystemet och kommer ha tillgång till den kompetens, verktyg och medel som behövs för att utveckla affärer.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att bidra till skapandet av en varaktig innovations- och kommersialiseringsstruktur kopplat till universitets forskningsmiljöer, inkl. processer och verktyg för kartläggning av potential, styrning av projekt, identifiering av kunder och samarbetspartner, sammansättning av team, marknadsverifiering, och även licensiering, bolagisering och kapitalanskaffning. Du kommer också̊ ha en viktig roll i att katalysera samverkan mellan akademi och företag och offentlig sektor samt de olika innovationsaktörerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen samt dokumenterad erfarenhet av att utveckla och driva affärer inom AI och digitalisering. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi arbetar i en föränderlig miljö med en fot i entreprenörskap och en fot i universitetet så vi vill att du har ett starkt driv, kan ta egna initiativ men samtidigt är tålmodig och kan tänka långsiktigt.  Du har ett coachande förhållningssätt och drivs av att inspirera och stärka andra att nå sina mål. Du är van att arbeta i nätverk och det är en fördel om du har ett brett yrkesnätverk.

Som person har du integritet, är flexibel samt en hög social kompetens och kan lätt anpassa dig till olika miljöer och kulturer. Du skapar resultat, förankrar och trivs med att arbeta självständigt men är samtidigt en teamorienterad människa och har en god förmåga att få människor att jobba tillsammans. Du är lyhörd och starkt fokuserad på lösningar.

AI forskningen inom Örebro universitet är internationellt inriktad varför erfarenheter av internationellt arbete är meriterande. Det är också meriterande med utbildning på forskarnivå, erfarenhet av innovation i tidig fas, akademi nära start-ups eller att ha drivit ett eget bolag.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Information

Anställningen är tidsbegränsad på ett år och anställningens omfattning mellan 50-100 % enligt överenskommelse. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen kan du få genom kontakt via e-post av Amy Loutfi, e-post: This is an email address och Camilla Ulvmyr, e-post: This is an email address. Du når Amy på telefon från den 10 augusti på tfn 019-30 11 16.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2021-08-15. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.